Aktywne Wpisy
ricardo +600
#majtczak #wypadek #polska #prawo
Poprzednie znalezisko spadło, także chyba trzeba dodać nowe.
Tak oto wygląda Elżbieta Viroux-Benmansour z kancelarii Viroux & Partners. Domaga się ona w imieniu Majtczaka odszkodowania od mediów, które określały go jako sprawce tragedii. „Implikuje to w przestrzeni publicznej wniosek, jakoby Sebastian Majtczak był odpowiedzialny za przedstawiony w tle spalony samochód w opisywanym wypadku".
1. Nie, nie jest to obrona w sprawie karnej. To Majtczak oskarża media o pisanie o nim jako o sprawcy i domaga się za to $$$
Poprzednie znalezisko spadło, także chyba trzeba dodać nowe.
Tak oto wygląda Elżbieta Viroux-Benmansour z kancelarii Viroux & Partners. Domaga się ona w imieniu Majtczaka odszkodowania od mediów, które określały go jako sprawce tragedii. „Implikuje to w przestrzeni publicznej wniosek, jakoby Sebastian Majtczak był odpowiedzialny za przedstawiony w tle spalony samochód w opisywanym wypadku".
1. Nie, nie jest to obrona w sprawie karnej. To Majtczak oskarża media o pisanie o nim jako o sprawcy i domaga się za to $$$
tempyluj +57
Para lvl 30 na wynajmie za 3-3,5k z bombelkiem w drodze. Zarobki łączne 15-18k ale od niedawna, wcześniej było prawie połowę mniej i zaczynaliśmy od 0 więc niewiele mamy.
Jakie mamy perspektywy,
1. wziąć teraz coś pod Krakowem za 10k/metr
2. wziąć coś w Krakowie za 17k za metr i codziennie się modlić żeby nie stracić pracy albo nie zachorować na dłużej
3. czekać na bk0 która wejdzie albo nie wejdzie, albo nie będziemy się łapać bo zaraz będziemy mieć za duże zarobki i wtedy brać za 18k/ metr o ile nie będzie limitu na metr albo jak wejdzie to wtedy brać pkt. 1 ale za 12-13k.
4. wrócić do powiatowego i kupić mieszkanie za 6k za metr w wielkiej płycie i mniej zarabiać bo nie możemy zdalnie.
Jakie mamy perspektywy,
1. wziąć teraz coś pod Krakowem za 10k/metr
2. wziąć coś w Krakowie za 17k za metr i codziennie się modlić żeby nie stracić pracy albo nie zachorować na dłużej
3. czekać na bk0 która wejdzie albo nie wejdzie, albo nie będziemy się łapać bo zaraz będziemy mieć za duże zarobki i wtedy brać za 18k/ metr o ile nie będzie limitu na metr albo jak wejdzie to wtedy brać pkt. 1 ale za 12-13k.
4. wrócić do powiatowego i kupić mieszkanie za 6k za metr w wielkiej płycie i mniej zarabiać bo nie możemy zdalnie.
Pisze do Was w poszukiwaniu odpowiedzi na tematy związane z praca w geologii.
Czy jest ktos z Was po kierunku geologia stosowana?
Chciałbym dowiedzieć sie jak wyglada sytuacja z praca po tym kierunku. Interesują mnie konkrety, w jakiej branży pracujecie, ile zarabiacie i od czego to zależy.
Jaki jest Wasz staż, uprawnienia i jak sie to ma do zarobków?
Co polecacie, co odradzacie i dlaczego?
Jak wam sie podoba praca i co byście chcieli zmienic?
Jak wyglada praca po tym kierunku w pokrewnych branżach- geotechnika, budownictwo itp.
Mam nadzieje, ze znajdę tu takie osoby!
A moze ktos z Was korzystał z usług geologów? Jakie były ich zadania, ile musieliście i za co płacić, czy byliście zadowoleni?
Pytam, ponieważ jestem studentem geologii stosowanej na II stopniu i mam ciągle wiele pytań bez odpowiedzi odnośnie pracy. Bardzo ciężko znaleźć jakies dane, wpisy ludzi itp. na tematy związane z praca w geologii inżynierskiej.
Pozdro!
#geologia #geologiainzynierska #praca #geologiastosowana #uw #agh #geotechnika #budownictwo #inzynieria #uam #politechnikawarszawska #budowadomu #engineering #zarobki #studia
Po przenosinach do Poznania pracy szukałem ponad miesiąc, złożyłem ponad 15 CV, w końcu się udało. Głównie latam po terenie, noszę sprzęt, szneki, wyjazdy po budowach do nadzorów jako pomoc i takie tam. Generalnie się uwsteczniam.
Zrobiłem uprawnienia kat. XIII, ale nie ma
podstawy 2400-2700 na rękę,
Nie wiem czy w innych firmach bym znalazł tak łatwo pracę i czy na podobnych warunkach. Mam doświadczenie z poprzedniego szukania i nie wiem czy poznańskie pyry tak kłuje w oczy dyplom UW czy co.
@dziad-jihad Czyli Twoja praca wiąże się głównie z pomaganiem w terenie? Jakie masz obowiązki "biurowe"?
I co myślicie ogólnie o nauce jakiś programów? Czego najczęściej wymagają i co używacie, albo co byście chcieli umieć?
Kursy z autoCAD'a to dobry pomysł?
Myśleliście może o czymś zagranicą?
Lepiej pracować w prywatnych firmach czy próbować dostać coś "państwowego"?
Programy to konieczność. Office w stopniu bardziej zaawansowanym niż proste formatowanie tekstu to konieczność, AutoCAD również. GIS spotykany jest coraz częściej, a nie każdy to rozumie, qGIS jest chyba najlepszy z darmowych programów. Wyższa półka to programy do modelowania geotechnicznego, ale u nas najczęściej ogranicza się to tylko do stateczności skarp. Jest darmowy GEO5