Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 19
@czikapu: oj tam... mój znajomy dla którego wgranie sterowników na windowsa to było coś ogarnął i sam zainstalował Linuxa na laptopie rodziców. Osobiście uważam że nie ma lepszego systemy na domowy komputer niż Linux - w sensie taki gdzie się głównie po necie serfuje i nie używa specjalistycznych programów. Na służbowym lapku mam windowsa 10 i p-------a można dostać z tymi aktualizacjami które trwają wieki. Już nie wspomnę że mój
  • Odpowiedz
Rozumiem cię, ale:

Na służbowym lapku mam windowsa 10 i p-------a można dostać z tymi aktualizacjami które trwają wieki.

@Stopa86: Nie można winić systemu że działa wolno jak ktoś ma dysk 5400/7200RPM
Na moim lapku (SSD M.2 NVME) wyłączenie z aktualizacjami trwa niewiele dłużej niż bez aktualizacji, a to kółko przy starcie nawet raz się nie zakręci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mati1990: No właśnie nie mogę XDDD
Chciałem zobaczyć, czy mój router można złamać przez Brute-Force na WPSa.
ALE SIĘ NIE DA NA VIRTUALU BO VIRTUALBOX NIE DAJE DOSTĘPU DO LISTY SIECI WIFI ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Stopa86: problemem jest dysk hdd a nie system ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Moj sluzbowy komp nie ma topowej specyfikacji, tylko poczciwa i3 6100 i 8gb ram. W polaczeniu z ssd smiga od kilku lat, nawet nie wiem kiedy sie aktualizuje
  • Odpowiedz
@czikapu:
Szanowny Panie,
jak Pan nie potrafi tak trywialnej rzeczy jak instalacja Ubuntu, to niech Pan zleci to profesjonalnemu serwisowi komputerowemu. Przecież w dzisiejszych edycjach Ubuntu można powiedzieć, że instalator sam prowadzi za rękę. No ale jak się jest osobą o brakach intelektualnych, to nawet umiejętność czytania ze zrozumieniem potrafi być problemem. Jeśli natomiast problemem jest sprzęt, to widocznie Pan użytkował go nieodpowiednio i coś Pan popsuł podczas swojego nieprawidłowego
  • Odpowiedz
ALE SIĘ NIE DA NA VIRTUALU BO VIRTUALBOX NIE DAJE DOSTĘPU DO LISTY SIECI WIFI

@czikapu: Do tego trzeba VirtualBox Extension Pack i przekazania urządzenia USB systemowi gościa
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@czikapu: Akurat SSD M.2 zapis/odczyt ok 1000MB/s... na prywatnym lapku test SSD ale dwa razy wolniejszy. Tak czy inaczej aktualizacje trwają dłużej na win 10 - dodatkowo system podczas wyłączania jeszcze coś aktualizuje i każe czekać ().... już nie wspomnę jak kilka razy sam się restartuje bo jakaś duża aktualizacja tego wymaga. Na Linuxie wgrywa się update (nie na siłę, tylko co chcesz i ile
  • Odpowiedz