Aktywne Wpisy
inga +20
Od wielu lat mam swoją pasję, która jest dla mnie sposobem na codzienny relaks i oderwaniem się od technologii. Średnio wydaję na nią ok 800 zł miesięcznie - czasem więcej, jeśli trafi się coś wyjątkowego.
Mój mąż uważa, że to zbyt duża kwota i ostatnio zaczął to mocno krytykować. Doszło do tego, że zaczęłam się ukrywać ze swoimi zakupami, co zupełnie mi nie odpowiada.
Usiadłam jednak i przemyślałam sprawę. Nie palę, nie
Mój mąż uważa, że to zbyt duża kwota i ostatnio zaczął to mocno krytykować. Doszło do tego, że zaczęłam się ukrywać ze swoimi zakupami, co zupełnie mi nie odpowiada.
Usiadłam jednak i przemyślałam sprawę. Nie palę, nie

Lolenson1888 +97
We Francji zdegradowali Lyon do Ligue 2 za długi.
W Szkocji nie zawahano się spuścić Rangersów do czwartej ligi za długi i ujawnione przy okazji wały finansowe polegające na unikaniu podatków.
A w Polsce? Kluby wiecznie niepłacące pensji na czas mogą obawiać się max kilku ujemnych punktów w tabeli na start kolejnego sezonu ( ͡º ͜ʖ͡º)
#mecz #pilkanozna
W Szkocji nie zawahano się spuścić Rangersów do czwartej ligi za długi i ujawnione przy okazji wały finansowe polegające na unikaniu podatków.
A w Polsce? Kluby wiecznie niepłacące pensji na czas mogą obawiać się max kilku ujemnych punktów w tabeli na start kolejnego sezonu ( ͡º ͜ʖ͡º)
#mecz #pilkanozna

Ja jak instalowałem ubuntu albo debiana obok xp na starym lapku to wszystko szło gładko, gdy instalator wykrył xp to mogłem nawet wybrać czy chcę postawić system obok xp czy zamiast (format dysku). Nie miałem większych problemów
Może wina źle wypalonej płyty albo pendriva? Do debiana musiałem wypalić 3 płyty(na jedną nie weszło). zakładam, że masz dobre obrazy dysku pobrane
Formatowałem pod GPT i MBR, to samo.
Albo się zetnie podczas ładowania albo dotrze tylko do instalatora i ścina na amen ( ͡° ʖ̯ ͡°)
- Podczas uruchamiania GRUB-a edytuj "Try Ubuntu", w linijce zaczynającej się od "linux" dopisz na końcu "nouveau.modeset=0"
- Końcówka powinna wyglądać mniej więcej tak:
quiet splash nouveau.modeset=0- Powinno teraz odpalić bez problemu
Nouveau to taki domyślny sterownik grafiki. Ubuntu nagle się odpali bez freeza, możesz już teraz pooglądać
Miejsce Linuxa to serwery, urządzenia dedykowane oraz jako subsystem dla Windowsa.
Komentarz usunięty przez autora
programowanie, wirtualizacja (vagrant), konteneryzacja (docker) 30% - ta czesc dzialala super
gry steam 30% - xD
przegladanie neta, firefox - 40%