Aktywne Wpisy
f9JXBEArQ2H4TKl +337
Bezwarunkowy dochód podstawowy już istnieje.
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
źródło: image
Pobierz
KosmicznyBarszcz +1008
Jesteście gotowi na najgorszy świąteczny mem? Trzymam go na dysku od miesięcy, doczekał się XD
#heheszki #humorobrazkowy #opiebandyto
#heheszki #humorobrazkowy #opiebandyto
źródło: IMG_4892
Pobierz

Ostatnio gosc wlasnie typu wykopek. Ulany, programista 15k, dlugie tluste wlosy, fanatyk elektroniki. Zaufal swojemu " batmobilowi " wrzucil R i wyjechal ufajac czujnika. A ze ja sobie akurat jechalem to we mnie wjechal uszkodzil mi zderzak. ( uszkodzenie wielkosci malego paznokcia u reki ). Co plakal zebym sobie darowal
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@czikapu Właśnie w tym problem ze nie wiedzą gdyż nie widzą sytuacji na drodze i nie znają twoich zamiarów. Czyli w skrócie nie wiedzą czy chcesz nagle hamować lub przyspieszać i warto wtedy zrobić wcześniej redukcję.
Dlatego też automaty więcej palą niż manual.
W sportowych autach dalej często masz manual.
Pamiętaj też, że Polak często kupuje auto starsze niż 5 lat a naprawa automata
@Zawsze_wruce: W manualu po prostu toczysz się na zapiętym biegu i nic nie wciskasz.
Komentarz usunięty przez moderatora
@czikapu: Bo chcę sam decydować o tym jaki mam bieg wrzucony wchodząc dynamicznie w zakręt, jadąc pod górę, jadąc z przyczepą, kręcąc bączki, móc wykorzystywać pełny zakres obrotów i nie chcę, żeby mi automat zarzynał silnik zbyt niskimi obrotami tylko dlatego, że go ekologicznie zaprogramowali na oszczędzanie paliwa a nie panewek.