Aktywne Wpisy

wscieklykabanos +201
#krakow 50 zł za kiełbę w bułce + "oj, paragon mi się nie wydrukował".
źródło: G2gaV1kWYAAkCl5
Pobierz
P4ncak3 +7
Pamiętam jak bylem mały i mama mi powtarzała ze nie ma nic gorszego niż facet co zostawia swój żonę dla młodszej. Ze kobiety starzeją sie jak mleko a mężczyźni jak wino i tym drugim palma dobija i biorą sobie młode kochanki zostawiając starą żonę w tyle. I dlatego tez, mama ma oddzielność majątkową z ojcem i nieruchomości są na nią zapisane- "na wszelki wypadek". Zawsze zakładało sie ze kobieta która jest młoda
źródło: Screenshot 2025-10-06 063157
Pobierz

Ten wpis poświęcony jest pytaniom, dotyczącym aktualnej rozgrywki w przygodzie w czasach Krucjat. Na pewno o czymś zapomniałam albo niedostatecznie jasno opisałam, więc nie krępujcie się pytać.
@SirSherwood: 1. Krucjata została postawiona przed faktem dokonanym, więc schowanie się w centrum lądu byłoby nierozsądne z ich strony.
2. Omawiamy to z perspektywy czasu, gdzie początkową informacją na temat wojsk była ta od pasterza. Na koniec gry proszę panów @Akumulat i @Diamond-kun aby zechcieli się podzielić pewnymi uwagami odnośnie "wojny
Spójrz na to też z innej strony. Połowa naszych asasynów jest ujawniona, bo reguły nie były klarowne (nie bierz tego do siebie, moje teksty ciągle są niespójne, zapytaj kogokolwiek z jihadu, ciągle muszą sie dopytywać co mam na myśli). I w dodatku zostaje ujawniony oddział naszej największej armii.
@lacuna: Sorka, że męczę, ale sztab w kryzysie i wpadają sprzeczne informacje, to tylko chce wyjaśnić, żeby mieć jasną sytuacje. Co zrobiliśmy dokładnie podczas tury krucjaty? Wszelkie działania skarpety były podczas naszej tury przecież. Serio nie bierz do siebie,
I jakby co, to ja wole opisy fabularne zamiast raportów z rzutu kosciami xD
Jak chcecie jasnej mechaniki, ograniczenia zdarzeń losowych
Dla nas nie było zdziwieniem że kilkutysieczna armia została zauważona przez okolicznych ludzi, w końcu ślepi nie są. Dodatkowo ciągle trwa handel na statkach i dużo wieści się bardzo szybko roznosi. Jakby co to ja jestem mocno za fabuła (chociaż jako generał czasem mnie ponosi strategicznie, ale się uspokajam e miarę możliwości )
@Akumulat: Można wysłać karawanę za armią, jeżeli ktoś zostaje w mieście. Karawana musi bezpiecznie dotrzeć do armii na koniec jej tury. Tę część na pewno jasno przedstawiłam na początku.
@Grzechu10g: To jest
Jak robiłem pierwszy wpis, to chyba byłem pijany i imiona popieprzyłem xD
Mogę spróbować ogólnie: Bejrut i Latakia zostały przejęte przez wojska Krucjaty. Aktualnie trwa oblężenie pod Tyrem, które prowadzi 4. Armia - Zakon Rycerzy Chrystusowych. Wcześniej Krucjata przeprowadziła nieudane oblężenia Byblos i Nazaretu. Pozycje pozostałych armii mogą Ci podać generałowie, jeżeli do nich zagadasz.