Aktywne Wpisy
Ten_spod_piatego +396
Szczerze mówiąc, łudziłem się, że Polska zrobiła krok do przodu. Ale afera z KPO pokazała mi coś zupełnie innego — mentalnie spora część naszego społeczeństwa nadal tkwi na wschodzie.
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,

Qersoui +178
Chciałbym wierzyć, że ta afera będzie gamechangerem i podejście Polaków do bogatych się zmieni, że wzrośnie świadomość klasowa i przedsiębiorcy stracą status bożków. Ale znając życie sprawa przycichnie i za miesiąc ludzie zarabiający minimalną dalej będą kłaść się rejtanem przed opodatkowaniem bogatych,
#kpo #antykapitalizm #januszebiznesu #januszex #kolchoz
#kpo #antykapitalizm #januszebiznesu #januszex #kolchoz

@Gustav88: moze. Nie twierdze ze nie. Ale cala akcja #muremzaowsiakiem wskazuje ze moze nie. Część ludzi nie wrzuci do puszki "bo to owsiakowe" a część "bo to juz nie ta orkiestra"
On to stworzyl, nie jestem lewagiem nie bede mu mowil jak ma zarządzać
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_foMgSECW3Qu8DWtOGeqkywTxgHGwdUto.jpg
Pobierzhttps://www.dziennikwschodni.pl/kraj-swiat/wyrok-dla-jerzego-owsiaka-za-wulgaryzmy-na-przystanku-woodstock,n,1000207617.html
https://www.youtube.com/watch?v=HX15P90isko
POLECAM. Zachowuje się jak naćpany
A może zacytujesz słowa Pawłowicz które wywołaly taką reakcje?
Nie co chwile, tylko od jakiegoś czasu który dziwnym trafem zbiega sie z dojciem Pisu do władzy.
A co mnie obchodzą słowa Pawłowicz. Takie sprawy się w sądzie załatwia jeśli powiedziała coś niedozwolonego. Jak widać to Owsiak z nią przegrał w sądzie a nie ona z nim.
To jest podobna sytuacja co z Wałęsa. Był dobry w swoich czasach ale obecnie tylko psuje pamięć o nim dalej się udzielając ze swoimi osobistymi wojenkami z każdym.
@egonszef: Nie wpłacałem wiele lat na WOŚP, czasem nie miałem ochoty, czasem zapomniałem i nigdy żaden ostratyzm mnie nie spotkał.
@dafto: Zapodaj jakiegoś linka bo nic takiego nie pamiętam
Cytat to mniej wiecej: "zyjemy w chorym kraju, rzadzonym przez chorych ludzi"