Wpis z mikrobloga

@ponczuch: Meeega! Trzymasz go w domu czy w mieszkaniu, czy jest grzeczny? :D

Zastanawiam się, bo mieszkam sam w 40m2 i czy taki kot byłby odpowiedni dla spokojnego introwertyka który lubi ciszę i spokój
  • Odpowiedz
@MGfilms: kawalerka 30m2, czasem wyjazd do większego domu. Kot idealny ʕʔ Ragdolle to raczej leniuszki, dużo się bawi głównie rano i wieczorem, w dzień często spi. Super charakter, mega zsocjalizowany z hodowli, nikogo się nie boi, wręcz jest zadowolony jak przychodzi więcej osób. W nowych miejscach się też super odnajduje, bardzo ciekawski i ufny kotek, choć to dość popularna cecha u tej rasy. Jest bardzo grzeczny,
  • Odpowiedz
@ponczuch: wow, dzięki za odpowiedź, aż chciałbym go już mieć ;)

Problem jest tylko taki, że mam alergię na sierść, nie jakąś super mocną, ale jednak, co dziwne nie na każdego zwierzaka, słyszałem natomiast, że rasa syberyjska jest idealna dla alergików, masz jakieś doświadczenie z kotami syberyjskimi?

Może da się wypożyczyć ragdolla i sprawdzić czy będę miał przy nim alergię? :D
  • Odpowiedz
@MGfilms: nie miałam styczności z syberyjskim, chociaż ponoć rzeczywiście jest hipoalergiczny. Ragdolle niby tez mniej uczulają, ale to już pewnie indywidualna kwestia ;)
  • Odpowiedz
@MGfilms: Na firanki nie wchodzi, raczej jest kotem niskopodłogowym. Jak jestem w domu to na blat kuchni tez nie próbuje, ale jak raz wyszłam na 3 minuty to już podkradł trochę bigosu z garnka :| w hodowli go dobrze wychowali, nic nie niszczy, jak mnie nie ma to głównie spi
  • Odpowiedz
@MGfilms: mam z hodowli spod Krakowa, wiec dla ciebie idealnie. Mi Pani podwiozła kotka do Łodzi, bo jechała tam na wystawę. Bardzo polecam Panią, wcześniej już się nadziałam na pseudohodowle, a ta Pani jest cudowna i ma najbardziej puchate Ragi ever ʕʔ
  • Odpowiedz