Wpis z mikrobloga

• 267
Wypadek w Jeleniej Górze.
Z moich informacji wynika że chłopak ścigał się z Golfem.
Przejście ponoć bardzo niebezpieczne, często są tam wypadki, z tego co wiem piesi też często włączają tam mózg i idą bo mają pasy.
Chłopak ewidentnie winny śmierci tych pieszych, ale jad jaki wylewa się na niego z tego narodu to jakaś porażka. Grożenie śmiercią i krzyki "dożywocie", gdzie większość ludzi w ogóle nie zna sytuacji, ale no napisali że zabił. Nikt nie myśli teraz o jego rodzicach, dziewczynie - bo jak przeczytałem "dobrze im tak".
Wcale go nie bronię, ale też nie mam zamiaru dołączyć do tej gawiedzi krzyczącej "ukrzyżuj, ukrzy..." - a nie, nie ta bajka ;)

Wnioski wyciągnijcie sami.

Pierwsze - nikt święty nie jest i nie jeździ 30 km/h o 23:00 po mieście, ale warto włączyć wyobraźnię - zarówno po stornie kierowcy jak i pieszego :)
Drugie - (pasuje tu idealnie) "nie sądzicie abyście nie byli sądzeni". Nie oceniajcie pochopnie, tym bardziej nie róbcie tego po nagłówku czy nawet samym artykule - to tylko jedno źródło!

Miłego dnia wszystkim życzę i oby takie sytuacje Was omijały.

#wypadek #jeleniagora #zycie #policja #strazpozarna #pogotowieratunkowe #polskiedrogi #stopcham #ruchdrogowy #wyscigi #motoryzacja #oswiadczenie #dziendobry
Gandezz - Wypadek w Jeleniej Górze.
Z moich informacji wynika że chłopak ścigał się z...

źródło: comment_wfzg51as0tJTrNmViQxQUOyQNI3qysj6.jpg

Pobierz
  • 251
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

z taką karą się zgodzę. Do tego prawko na x lat i tyle.

@Gandezz: a na jaką kare byś się zgodził, gdyby wśród ofiar był ktoś Ci bliski? Mama, dziewczyna, dziecko? Nie dziwne, że ludzie są w-------i i domagają się krwi. Bo przez czyjąś głupotę zginęli niewinni. To, że mamy takie a nie inne prawo, nie oznacza że ludzie nie mają prawa się w------ć.
  • Odpowiedz
a na jaką kare byś się zgodził, gdyby wśród ofiar był ktoś Ci bliski? Mama, dziewczyna, dziecko? Nie dziwne, że ludzie są w-------i i domagają się krwi.

@gnomos: Ale to nie rodzina się krwi domaga, ale świetojebliwi internauci.

NIC Grażyno i Januszuom nie poprawia humoru bardziej niż słuszne oburzenie.
  • Odpowiedz
Ale to nie rodzina się krwi domaga, ale świetojebliwi internauci.

@graf_zero: Nadal k---a nie rozumiesz, że Ci świętobliwi internauci i ich rodziny chodzą po drogach, po których ścigają się tacy debile. Oni się oburzają ponieważ przez takich ludzi sami mogą trafić do kostnicy. Czego tu nie rozumiesz? A rodzina ofiar ma w tej chwili co innego na głowie. Stracili bliskich. Rozumiesz? Zginął JANUSZ - czyjś ojciec i mąż, zginęła GRAŻYNA
  • Odpowiedz
@Gandezz Seat Alhambra - scigal sie - wybierz jedno... Gosciu jakis debil totalny jak można sie scigac vanem??? Ani to szybkie ani nie zahamuje.. I dlatego ich zabil duza masa nie wyhamowal a dla pieszego takie auto to czolg. Nie mowie ze sportowym mozna sie scigac ale zeby z---------ć po miescie vanem trzeba byc debilem totalnym
  • Odpowiedz
@Gandezz No wiesz, ja mam prawko już 6 lat i jakoś nigdy nikogo nie zabiłam a jeżdżę sporo, więc może to nie takie trudne. Hmmm może dlatego, że nie biorę udziału w kretyńskich wyścigach, bo droga to nie jest cholerny plac zabaw. Myślę, że fakt, że brał udział w wyścigu oznacza jego premedytacje w działaniu, bo jednak wiedział, że nie jest jedynym uczestnikiem ruchu drogowego i myślę, że inaczej byś śpiewał
  • Odpowiedz
@Gandezz: ewidentna wina drania, ale kto wchodzi na pasy nie upewniając się że droga jest wolna? Nie wiem w jakim wieku i w jakiej kondycji psychicznej i fizycznej była ofiara, ale dla zdrowej osoby wejście na drogę bez upewnienia się jest tak samo głupie jak wejście na tory kolejowe.

Jeśli ktoś zginie na torach to hurr durr sam sobie winny głupek. Jeśli ktoś zginie na pasach to ojacie jaki biedny.
  • Odpowiedz
@Gandezz: każdynie patus jak wpadnie za cos argumentuje wlasnie linia "nie sadzcie byście nie byli sądzeni". Mnie mozesz sądzić, nie scigam sie nocą po ulicach. Wiec mam prawo jak rozumiem sądzić jego. A jest winny tych smierci, o ile twoj opis jest pelny, i nie ma nic na swoja obronę
  • Odpowiedz
@Gandezz: wykopki to elita praworządności i moralności w naszym kraju, niczym nieskalani narodowi mędrcy, niczym w piosence Kultu z barankiem i motylkiem, praworządni katolicy którzy cieszyliby się ze śmierci każdego kto ma inny kolor skóry czy przekonania, zarzucający brak moralności ludziom bardziej tolerancyjnym a sami wysyłają sobie nawzajem po nocach benizy na PW bo jedni osobnicy płci męskiej podają się za kobiety i lubią oglądać męskie narządy a drudzy ukryci
  • Odpowiedz
No wiesz, ja mam prawko już 6 lat i jakoś nigdy nikogo nie zabiłam a jeżdżę sporo, więc może to nie takie trudne.

@mokry_sen_polonisty: Tego typu statystka "jednego kierowcy" to poważny błąd, mogący dać fałszywe pojęcie o bezpieczeństwie.

Przeciętnie wypadek śmiertelny zdarza się na polskich drogach co około 100mln przejechanych
  • Odpowiedz
via Android
  • 4
@gnomos wtedy po prostu starasz się udowodnić że chciał to zrobić, jak nie udowodnisz - nie umyślne spowodowanie śmierci.
@gnomos gdyby wśród ofiar byli moi bliscy pewno bym chciał jego śmieci, ale to Nas właśnie powinno różnic - mamy ocenić to chłodno, obiektywnie, a nie emocjonalnie.
@zexan na szczęście to nie ja byłem kierowcą, on na razie siedzi w zamknięciu więc dostępu do neta nie ma ( ͡º
  • Odpowiedz