Aktywne Wpisy
Pierre_Nietzsche +508
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
dabi +242
przezyjmy to wspólnie jeszcze raz, jak swiat sobie dał splunąc w twarz przez zydowsko-chinski wirusik
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
Z moich informacji wynika że chłopak ścigał się z Golfem.
Przejście ponoć bardzo niebezpieczne, często są tam wypadki, z tego co wiem piesi też często włączają tam mózg i idą bo mają pasy.
Chłopak ewidentnie winny śmierci tych pieszych, ale jad jaki wylewa się na niego z tego narodu to jakaś porażka. Grożenie śmiercią i krzyki "dożywocie", gdzie większość ludzi w ogóle nie zna sytuacji, ale no napisali że zabił. Nikt nie myśli teraz o jego rodzicach, dziewczynie - bo jak przeczytałem "dobrze im tak".
Wcale go nie bronię, ale też nie mam zamiaru dołączyć do tej gawiedzi krzyczącej "ukrzyżuj, ukrzy..." - a nie, nie ta bajka ;)
Wnioski wyciągnijcie sami.
Pierwsze - nikt święty nie jest i nie jeździ 30 km/h o 23:00 po mieście, ale warto włączyć wyobraźnię - zarówno po stornie kierowcy jak i pieszego :)
Drugie - (pasuje tu idealnie) "nie sądzicie abyście nie byli sądzeni". Nie oceniajcie pochopnie, tym bardziej nie róbcie tego po nagłówku czy nawet samym artykule - to tylko jedno źródło!
Miłego dnia wszystkim życzę i oby takie sytuacje Was omijały.
#wypadek #jeleniagora #zycie #policja #strazpozarna #pogotowieratunkowe #polskiedrogi #stopcham #ruchdrogowy #wyscigi #motoryzacja #oswiadczenie #dziendobry
@Gandezz: a na jaką kare byś się zgodził, gdyby wśród ofiar był ktoś Ci bliski? Mama, dziewczyna, dziecko? Nie dziwne, że ludzie są w-------i i domagają się krwi. Bo przez czyjąś głupotę zginęli niewinni. To, że mamy takie a nie inne prawo, nie oznacza że ludzie nie mają prawa się w------ć.
@gnomos: Ale to nie rodzina się krwi domaga, ale świetojebliwi internauci.
NIC Grażyno i Januszuom nie poprawia humoru bardziej niż słuszne oburzenie.
@graf_zero: Nadal k---a nie rozumiesz, że Ci świętobliwi internauci i ich rodziny chodzą po drogach, po których ścigają się tacy debile. Oni się oburzają ponieważ przez takich ludzi sami mogą trafić do kostnicy. Czego tu nie rozumiesz? A rodzina ofiar ma w tej chwili co innego na głowie. Stracili bliskich. Rozumiesz? Zginął JANUSZ - czyjś ojciec i mąż, zginęła GRAŻYNA
A oni jego nie musieli widzieć?
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli ktoś zginie na torach to hurr durr sam sobie winny głupek. Jeśli ktoś zginie na pasach to ojacie jaki biedny.
@mokry_sen_polonisty: Tego typu statystka "jednego kierowcy" to poważny błąd, mogący dać fałszywe pojęcie o bezpieczeństwie.
Przeciętnie wypadek śmiertelny zdarza się na polskich drogach co około 100mln przejechanych
@gnomos gdyby wśród ofiar byli moi bliscy pewno bym chciał jego śmieci, ale to Nas właśnie powinno różnic - mamy ocenić to chłodno, obiektywnie, a nie emocjonalnie.
@zexan na szczęście to nie ja byłem kierowcą, on na razie siedzi w zamknięciu więc dostępu do neta nie ma ( ͡º