Wpis z mikrobloga

@Justycjariusz Tyle że wnosząc po zachowaniu Michalkiewicza to on nie ma nic wspólnego z katolicyzmem. Po prostu nie zachował się jak chrześcijanin.
Oczywiście sprawca tego przestępstwa powinien zostać ukarany. Można tylko się zastanowić czy odszkodowanie jest dobrym zadośćuczynieniem, czy powinno zostać przyznane.
  • Odpowiedz
@mroznykasztan: Oczywiście że nie można, co nie znaczy że nie powinna takiej kompensaty dostać. Tak samo najbliżsi osoby zmarłej dostają zadośćuczynienie od sprawcy kolizji drogowej, co nie oznacza że im to zrekompensuje stratę tej osoby, ale tak czy siak pieniądze powinni dostać.
  • Odpowiedz
Grzywnę płaci nie sprawca, a KK, który nie ma z tym nic wspólnego.

@Metaforzysta: Absurdalne jest to co napisałaś. To nikt ma nie płacić bo facet jest kryty przez kościelną strukturę w której rzekomo nic nie zarabia? A kto go przyjął jako księdza, wykształcił i skierował do tej dziury żeby gwałcił małe dziewczynki? Zdaje się, że KK. Przepis na takie cwaniakowanie jest, doczytaj sobie kc:

Art. 430. Kto na własny rachunek powierza
  • Odpowiedz
@Justycjariusz jak już tak szanujesz sąd to pozwól jemu uznać czy odszkodowanie jest małe czy nie. Jak rozumiem sąd zasądza takie jak ma być a nie za małe. Ale widać tam gdzie ci pasuje to się z sądem zgadzasz a tam gdzie nie to twoje zdanie ważniejsze.
  • Odpowiedz
@wioslarz-umyslow: Cooo? Gdzie ja napisałem, że odszkodowanie jest małe? O co ci chodzi, bo to co napisałeś nie ma żadnego sensu. Może kogoś innego chciałeś zawołać bo nie wiem jak mam to traktować, przypisywanie mi z sufitu jakichś rzeczy o których w ogóle nie pisałem? W ogóle nie wchodziłem w kwestię wysokości odszkodowania ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@ZaplutyKarzelReakcji: Braunem też się wielu ludzi tutaj zachwycało tylko dlatego że był dobrym mówcą z odpowiednią dykcją i dużym zasobem słownictwa, więc to co mówił było automatycznie prawdą objawioną a on sam opisywany był jako bardzo inteligentny człowiek stawiający trafne diagnozy xD O Kowalskim już nie wspomnę :)
  • Odpowiedz