Wpis z mikrobloga

I pomyśleć że miałem do tej pory Michalkiewicza za inteligentnego człowieka, parę razy słuchałem jego felietonów. Obrzydliwe. Co musi czuć ta biedna dziewczyna jak przeczyta o sobie że jest #!$%@?ą. Katolicka empatia w praktyce.

Nie mówiąc już o robieniu #!$%@? z logiki przez pana Michalkiewicza. Orzeczenie odszkodowania skrzywdzonej osobie jest złe bo teraz każdy będzie umyślnie kusił księży w nadziei na hajs? XDD Boże. To teraz każdy powinien dać się pobić lub #!$%@?ć jakiemuś bandycie bo jest szansa na orzeczenie przez sąd zadośćuczynienia.

#4konserwy #neuropa #michalkiewicz #bekazkatoli
  • 57
@ZaplutyKarzelReakcji: Ty to też jesteś jakiś nienormalny. Człowieku, parę razy go posłuchałem na przestrzeni kilku lat, może raz, dwa razy na rok i pamiętam tylko że parę razy zrobił na mnie wrażenie zauważając jakieś trafne w moim odczuciu rzeczy. Jego felietony nie były jednak na tyle ważnym aspektem mojego życia żebym cokolwiek z nich zapamiętywał bo mam ważniejsze rzeczy na głowie i tyle. Nie siedzę i nie słucham go 24/h. Porównanie
@Justycjariusz Tyle że wnosząc po zachowaniu Michalkiewicza to on nie ma nic wspólnego z katolicyzmem. Po prostu nie zachował się jak chrześcijanin.
Oczywiście sprawca tego przestępstwa powinien zostać ukarany. Można tylko się zastanowić czy odszkodowanie jest dobrym zadośćuczynieniem, czy powinno zostać przyznane.
Można tylko się zastanowić czy odszkodowanie jest dobrym zadośćuczynieniem, czy powinno zostać przyznane.

@mroznykasztan: Nie, nie można się zastanowić. Podstawa prawna jest oczywista, zarówno jak funkcja kompensacyjna która musi tutaj zostać zrealizowana w stosunku do ofiary. Niby czemu odmawiasz ofierze gwałtu tej skromnej w stosunku do tego co ją spotkało kompensacji, bo przecież restytucja jest niemożliwa, czasu nikt nie cofnie, na zawsze będzie w sobie nosić tę traumę. Napisałeś w kulturalnych
Grzywnę płaci nie sprawca, a KK, który nie ma z tym nic wspólnego.

@Metaforzysta: Absurdalne jest to co napisałaś. To nikt ma nie płacić bo facet jest kryty przez kościelną strukturę w której rzekomo nic nie zarabia? A kto go przyjął jako księdza, wykształcił i skierował do tej dziury żeby gwałcił małe dziewczynki? Zdaje się, że KK. Przepis na takie cwaniakowanie jest, doczytaj sobie kc:

Art. 430. Kto na własny rachunek
@wioslarz-umyslow: Cooo? Gdzie ja napisałem, że odszkodowanie jest małe? O co ci chodzi, bo to co napisałeś nie ma żadnego sensu. Może kogoś innego chciałeś zawołać bo nie wiem jak mam to traktować, przypisywanie mi z sufitu jakichś rzeczy o których w ogóle nie pisałem? W ogóle nie wchodziłem w kwestię wysokości odszkodowania ( ͡º ͜ʖ͡º)