Wpis z mikrobloga

• 2
@galmok chyba ty ... Ja tam cały czas jestem sobą nigdy nie przepadałem za afiszowanie sie,
markowych ciuchów jak na lekarstwo
@zielonk4 prostytucja w Niemczech jest legalna nie załatwia się raczej takich rzeczy na dworcach ... Ale widać wiesz lepiej zapewne z własnego doświadczenia
Ahhh mam znajomych, co w Niemczech i już nawet brechtaja, że jakieś psie pieniądze zarabiam w tej PL i wstyd, że Polak pracuje w Polsce jak stawki takie niskie.
@91mleko: chyba jaja sobie robisz. Napisałam, że nawet nie dociągają do 12 zł netto, a w kolejnym komentarzu dodałam, że proponowali od 11 zł netto do 11,20 zł netto. 12 zł netto rzuciłam, bo taka stawka godzinowa pozwoliłaby dobić do tych 2k netto, o których mowa, ale nawet do takiej kwoty nie dociągają. Mam to jeszcze na kartce rozrysować, czy nadal będziesz udawać, że nie rozumiesz o czym piszę?
@ta_o_ktorej_snisz stary, deprecjonujesz zawody które są #!$%@? opłacane nie przez brak kwalifikacji czy nieudacznictwo, a #!$%@? system w tym kraju. Na zachodzie to nie do pomyślenia żeby osoby kształcące dzieci czy ratujące życie zarabialy takie śmieszne pieniądze. Więc proponowałbym się jebnac w łeb zanim podasz takie idiotyczne przykłady
@galmok:
Cała prawda o polakach (specjalnie z małej) na emigracji.
Nikt po was nie płacze pierdoły, a przedsiębiorcy na wasze miejsce mają Ukraińców, bo umówmy się, nikt po wartościowych studiach tam nie jedzie, chyba, że te kilka % wartościowych ludzi, którzy chcą poznać świat.
@Pevoccer: tu nie chodzi o to, że zarabiają tam źle i pracują na zmywaku czy sprzątają. 10-15 lat temu kiedy był szał na UK wyjechało tam wielu moich bliższych czy dalszych znajomych. Większość gdy odwiedzała rodzinę w Polsce to były balety, szastanie kasą, pokazówka ile to oni nie zarabiają. Owszem, były to kosmiczne pieniądze jak na warunki polskie. Tylko mało kto mówił, jak tam wygląda życie. Mieszkanie po 15 osób w