Aktywne Wpisy
Wrrronika +6
Jaka 1 losowa ciekawostka przychodzi Wam do glowy?
Angmac +104
Nic mnie bardziej nie bawi niż lizodupy Muska xD
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
@CukrowyWykop: cóż, właśnie koło tego krążę. Super życie, w którym życia nie masz, bo pracujesz 7 dni w tygodniu. Naprawdę ci się to podoba? Chodzi o normalną pracę, może być nawet dwuzmianowa, pon-pt, po której wracasz i jesteś w stanie się utrzymać i wyżywić. Nie ma sensu porównywać do
Mityczne koszty życia w Londynie xD
@CukrowyWykop: albo ty nie potrafisz czytać. Jak już napisałam, logiczne jest, że z nadgodzinami i dniami wolnymi zarobi się więcej, to nie jest żadna tajemnica, serio. A ja piszę o tym, że ciężko zarobić te 2k netto za PIĘĆ dni pracy w tygodni, bez nadgodzin, bez weekendów, bez nocek, bo to nie jest tak, że w każdej fabryce są trzy zmiany. W tym
@Nidor: twoje słowa:
@CukrowyWykop: sam najpierw napisałeś o weekendach, nie o jednym weekendzie w miesiącu, a patrząc na to, że nagle z 2k-2,2k zrobiło się 2,6k-3k można założyć, że przez jeden weekend nie zarobi się tych 600 zł (różnica pomiędzy 2k i 2,6k, żeby nie było, że znowu bajki piszę). Nie chcę
@91zozol: zacznij typie czytać co napisałem. Bo sam sobie wymyślasz. Pracowałem jako inż. w fabrykach i widziałem co tam się dzieje w przeciwieństwie do ciebie. 2k netto to podstawa i ludzie sobie dorabiają w soboty żeby mieć wyższą. Aż tak ciężko ci to zrozumieć? Bo dokładnie to napisałem z przedziałami.
@91zozol: nie dociągają, przecież napisałam. Z tego co trafiałam, było to od 11 zł/h do 11,20 zł/h (o tych poniżej 11 zł/h nawet nie będę wspominać). Czyli 1760/~1800 netto, za 160h miesięcznie, jeśli mam już być tak dokładna (ofc jeśli miesiąc ma więcej dni, to więcej kasy, proste). Nie wiem jak w cc, w którym bawią się w sprzedaże, więc dochodzi
@Nidor: Przecież możesz mieć różne stawki w tej fabryce..... Jak jesteś liderem masz wyższą.....
Człowieku pracowałem jako inż. po fabrykach, elektrociepłowniach itd. Orientuję się
@91zozol: nie
@Nidor: Bo pracowałem w rożnych branżach i zakładach a nie w jednym? Pochodzę z biednych okolic i pytam kolegów ile zarabiają to słyszę. I uwaga MEDIANA płac w polsce to 2,5 k netto czyli najczęściej tyle się dostaje w Polsce.
@CukrowyWykop: skąd przekonanie, że są szczerzy? Pytam poważnie. Ja się opieram na moim doświadczeniu, bo ludzie mają