Wpis z mikrobloga

@Pevoccer: no robi, bo opowiada, że pracuje w british airways w takim tonie i nadając tej opowieści taki kontekst jakby tam była co najmniej stewardessą. Raczej gdy powiesz bez podania stanowiska pracy "pracuję w British aiways, w tych liniach lotniczych" to po stronie słuchacza zazwyczaj pierwszym skojarzeniem nie jest pakowacz kanapek. Próbuje wywołać po stronie słuchacza poczucie, że jest kimś ważnym co jednak wobec braku przewidywania wywołuje odwrotny efekt po
  • Odpowiedz
@Nidor: w fabrykach masz powiedzmy teraz po 2k-2,2 k netto i część fabryk często pracuje w weekendy to daje ci 2,6-3k netto. I fabryki są często w mniejszych miejscowościach typu okolice wałbrzycha a tam 3k netto pozwala żyć. Jak chcesz podbić sobie pensje robisz sobie technika elektryka/mechanika i próbujesz startować do utrzymania ruchu.
  • Odpowiedz
w fabrykach masz powiedzmy teraz po 2k-2,2 k netto i część fabryk często pracuje w weekendy to daje ci 2,6-3k netto.

@CukrowyWykop: cóż, właśnie koło tego krążę. Super życie, w którym życia nie masz, bo pracujesz 7 dni w tygodniu. Naprawdę ci się to podoba? Chodzi o normalną pracę, może być nawet dwuzmianowa, pon-pt, po której wracasz i jesteś w stanie się utrzymać i wyżywić. Nie ma sensu porównywać do
  • Odpowiedz
@Nidor: nie pracujesz 7 dni w tygodniu a co drugi weekend albo raz w miesiącu w sobotę. Zmyślasz teraz żeby dopasować do swojej tezy. Jak pójdziesz na budowę to pod stołem jesteś w stanie wyciągnąć w dużym miejscem 6k netto. Chyba nie oczekujesz że w kraju mniej rozwiniętym gospodarczo będzie miał takie same stawki jak w uk. Do tego tak sytuacja najniższych warstw w uk jest lepsza ale ty naprawdę
  • Odpowiedz
Zmyślasz teraz żeby dopasować do swojej tezy.

@CukrowyWykop: albo ty nie potrafisz czytać. Jak już napisałam, logiczne jest, że z nadgodzinami i dniami wolnymi zarobi się więcej, to nie jest żadna tajemnica, serio. A ja piszę o tym, że ciężko zarobić te 2k netto za PIĘĆ dni pracy w tygodni, bez nadgodzin, bez weekendów, bez nocek, bo to nie jest tak, że w każdej fabryce są trzy zmiany. W tym
  • Odpowiedz
@CukrowyWykop: w uk to taki fizol będzie żył tak jak w PL, będzie wciąż na niskim szczeblu, ale przynajmniej coś zaoszczędzi, a taki robak w PL to na co on może zaoszczędzić? Chyba na xiaomi za 500zl.
  • Odpowiedz
w fabrykach masz powiedzmy teraz po 2k-2,2 k netto i część fabryk często pracuje w weekendy to daje ci 2,6-3k netto.

@CukrowyWykop: sam najpierw napisałeś o weekendach, nie o jednym weekendzie w miesiącu, a patrząc na to, że nagle z 2k-2,2k zrobiło się 2,6k-3k można założyć, że przez jeden weekend nie zarobi się tych 600 zł (różnica pomiędzy 2k i 2,6k, żeby nie było, że znowu bajki piszę). Nie chcę
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Nidor: 12pln na godzinę daje ~2000pln na miesiąc bez sobót. Połowę rzeczy co piszesz wymyślasz sobie i nawet liczyć nie potrafisz.
  • Odpowiedz
Połowę rzeczy co piszesz wymyślasz sobie i nawet liczyć nie potrafisz.

@91zozol: zacznij typie czytać co napisałem. Bo sam sobie wymyślasz. Pracowałem jako inż. w fabrykach i widziałem co tam się dzieje w przeciwieństwie do ciebie. 2k netto to podstawa i ludzie sobie dorabiają w soboty żeby mieć wyższą. Aż tak ciężko ci to zrozumieć? Bo dokładnie to napisałem z przedziałami.
  • Odpowiedz
12pln na godzinę daje ~2000pln na miesiąc bez sobót.

@91zozol: nie dociągają, przecież napisałam. Z tego co trafiałam, było to od 11 zł/h do 11,20 zł/h (o tych poniżej 11 zł/h nawet nie będę wspominać). Czyli 1760/~1800 netto, za 160h miesięcznie, jeśli mam już być tak dokładna (ofc jeśli miesiąc ma więcej dni, to więcej kasy, proste). Nie wiem jak w cc, w którym bawią się w sprzedaże, więc dochodzi
  • Odpowiedz
sam najpierw napisałeś o weekendach, nie o jednym weekendzie w miesiącu, a patrząc na to, że nagle z 2k-2,2k zrobiło się 2,6k-3k można założyć, że przez jeden weekend nie zarobi się tych 600 zł (różnica pomiędzy 2k i 2,6k, żeby nie było, że znowu bajki piszę).

@Nidor: Przecież możesz mieć różne stawki w tej fabryce..... Jak jesteś liderem masz wyższą.....

Człowieku pracowałem jako inż. po fabrykach, elektrociepłowniach itd. Orientuję się
  • Odpowiedz
to chyba do mnie było, ale wyobraź sobie, że ja też pracowałam w fabrykach, więc teraz mamy doświadczenie vs doświadczenie. Dlaczego twoje ma być prawdziwsze?

@Nidor: Bo pracowałem w rożnych branżach i zakładach a nie w jednym? Pochodzę z biednych okolic i pytam kolegów ile zarabiają to słyszę. I uwaga MEDIANA płac w polsce to 2,5 k netto czyli najczęściej tyle się dostaje w Polsce.
  • Odpowiedz
@CukrowyWykop: no to czekaj, teraz piszemy o liderach, a nie zwykłych pracownikach? Normalne, że na wyższym stanowisku zarabia się więcej.

Człowieku pracowałem jako inż. po fabrykach, elektrociepłowniach itd. Orientuję się ile zarabiają tam ludzie. Proste przebieram się po zmianie w fabryce i koleś z taśmy chwali się że zarabia 2,5k netto.

@CukrowyWykop: skąd przekonanie, że są szczerzy? Pytam poważnie. Ja się opieram na moim doświadczeniu, bo ludzie mają
  • Odpowiedz