Aktywne Wpisy

galek +40
#ekonomia #pkb #gospodarka #pieniadze #gielda
Najbardziej śmieszne jest to, jak wszyscy zachwycają się wzrostem PKB w Polsce, uznając ten wskaźnik za wyznacznik bogactwa kraju, całkowicie ignorując fakt, że ten wskaźnik niewiele mówi. Zyski są bowiem w większości transferowane za granicę. W sytuacji, gdy nie mamy własnych firm i własnych marek, jesteśmy jedynie hubem produkcyjnym, w którym wytwarza się te produkty, podczas gdy
Najbardziej śmieszne jest to, jak wszyscy zachwycają się wzrostem PKB w Polsce, uznając ten wskaźnik za wyznacznik bogactwa kraju, całkowicie ignorując fakt, że ten wskaźnik niewiele mówi. Zyski są bowiem w większości transferowane za granicę. W sytuacji, gdy nie mamy własnych firm i własnych marek, jesteśmy jedynie hubem produkcyjnym, w którym wytwarza się te produkty, podczas gdy
źródło: 1000009058
Pobierz
razdwatrzy55 +228
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: comment_nQkTRYja4ik5p5DQdOIb7XBVbdI2HC2V.jpg
Pobierz- No co też pani powie? Nie może być.
- No kto to widział? Takie rzeczy!
- A szkoda gadać nawet, szkoda gadać
źródło: comment_tS4o7RBnslUUuZZHQ1ktiUi0vIeGjsXG.jpg
Pobierz@DulGukat: Brzmi jak dialog przypadkowych npc z Gothica.
- SLYSZAŁA PANI?
- NIE, NIE SLYSZAŁAM!
- A JA SLYSZAŁAM ŻE PANI SLYSZAŁA!
- A zdrowa, zdrowa, dziękować.
źródło: comment_kLMDJnPRhngxwuSWIntYh4dQ5IK6ZSYg.jpg
Pobierz- A interes zdrowy?
@Psychopathy_Red: tak się śmiejemy, ale jak mieszkaliśmy w Libii to tam naprawdę tak to wyglądało. Dwóch ziomków się spotykało i właśnie w ramach pozdrowień takie a teściowa zdrowa? A zdrowa, dziękuję. A jak żona, dobrze wszystko? Dobrze, dobrze, inszallah... Najlepsze, że takie spotkania potrafiły polegać na tym, że dwóch mijających się gości zatrzymywało samochody i przez okna ta
-A słyszała Pani?
-Co takiego?
-Powiem Pani coś w tajemnicy!
-Tak !? Słucham!
-Tylko nikomu nic Pani nie mówi, bo i tak wszyscy wiedzą...
- Za moich czasów było zupełnie inaczej...
- Ludzie zawsze gadają...
- Ty biedaku, nawet złota nie masz!
- I niszczył wszystko, co Innos stworzył...