Aktywne Wpisy

mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mój ziomek ze studiów postanowił się wybudować, zamiast jak większość z naszego roku (same słoiki) kupić z różowym mieszkanie w Wawie. Rozumiem, każdy ma swoje preferencje. Osobiście podpowiedziałem mu że sam nie mam zamiaru budować domu pod miastem w którym nie mam znajomych i rodziny bo nie będzie miał mi kto pomóc i że ze wszystkim na głowie zostanę sam. Oczywiście popitolił i zrobił swoje. Rok temu po
Mój ziomek ze studiów postanowił się wybudować, zamiast jak większość z naszego roku (same słoiki) kupić z różowym mieszkanie w Wawie. Rozumiem, każdy ma swoje preferencje. Osobiście podpowiedziałem mu że sam nie mam zamiaru budować domu pod miastem w którym nie mam znajomych i rodziny bo nie będzie miał mi kto pomóc i że ze wszystkim na głowie zostanę sam. Oczywiście popitolił i zrobił swoje. Rok temu po
RevangE +2
#wykopaka pierwszy raz biorę udział jakie były najbardziej śmieszne/przypałowe akcje w ramach wykopaki? Dostał ktoś jakieś miejsce na cmentarzu albo coś?

#programowanie jak wyciągnąć coś z bazy danych oracle używając pytona i zmiennych? jestem na stażu a szef dał mi takie zadanie a nie wiem jak sie za to zabrać, takie cos juz mam za sobą (pierwszy raz mam jakąkolwiek stycznosc z programowaniem, staz z technikum myslalem ze będe jakies kompy składał czy c--j wie co a tu takie rzeczy)
źródło: comment_KKsGB33kD5T9FQnLRLXdNcz9sE3ehDAz.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@zapoznalem: ile byś dał? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
jak byś by za leniwy przeczytać to jest tam fragment:
import cx_Oraclecon
https://pastebin.com/7AjHf72x tak to teraz wygląda, a ma byc bez wpisanego tego numeru 603501, mam nadzieje ze jasno sie wyraziłem i rozumiecie XD
@krytykable: No panie, to opakuj to w funkcję, w czym problem?
Jeżeli ma to być nauka, to poczytaj jak się
@krytykable: to jest na pewno bardziej proste niż jesteś ułomny ;)
Zostawię Ci tę przyjemność odkrycia tej prostoty, a przy okazji naprawdę się czegoś nauczysz i praktyka wyjdzie na plus.
a = input("tutaj idzie ten numer")
a później to jako zmienna do tego kodu ale no za c---a nie wiem jak to zrobic
@zapoznalem: jak się ogarnia chociaż minimalnie programowanie to tak, zauważ, że kolega ma problem z napisaniem funkcji.