Wpis z mikrobloga

#python
#programowanie jak wyciągnąć coś z bazy danych oracle używając pytona i zmiennych? jestem na stażu a szef dał mi takie zadanie a nie wiem jak sie za to zabrać, takie cos juz mam za sobą (pierwszy raz mam jakąkolwiek stycznosc z programowaniem, staz z technikum myslalem ze będe jakies kompy składał czy c--j wie co a tu takie rzeczy)
krytykable - #python 
#programowanie jak wyciągnąć coś z bazy danych oracle używając...

źródło: comment_KKsGB33kD5T9FQnLRLXdNcz9sE3ehDAz.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

musze to zrobić tak,żeby zamiast tej liczby na końcu była zmienna, przynajmniej tak zrozumiałem xD bo teraz jest podany sztywny direct do tego w bazie
  • Odpowiedz
o, to ma być jako funkcja, która nazywa sie cstat bo narazie tutaj jest czysty kod, a numer ma sie pobierać z tego cstat gdy szef to wpisze.
https://pastebin.com/7AjHf72x tak to teraz wygląda, a ma byc bez wpisanego tego numeru 603501, mam nadzieje ze jasno sie wyraziłem i rozumiecie XD
  • Odpowiedz
o, to ma być jako funkcja, która nazywa sie cstat bo narazie tutaj jest czysty kod, a numer ma sie pobierać z tego cstat gdy szef to wpisze.

https://pastebin.com/7AjHf72x tak to teraz wygląda, a ma byc bez wpisanego tego numeru 603501, mam nadzieje ze jasno sie wyraziłem i rozumiecie XD

@krytykable: No panie, to opakuj to w funkcję, w czym problem?
Jeżeli ma to być nauka, to poczytaj jak się
  • Odpowiedz
jestem super ułomny ale zobacze czy cos wykminie

@krytykable: to jest na pewno bardziej proste niż jesteś ułomny ;)
Zostawię Ci tę przyjemność odkrycia tej prostoty, a przy okazji naprawdę się czegoś nauczysz i praktyka wyjdzie na plus.
  • Odpowiedz
nie wiesz jaki ułomny być potrafie, a najsmieszniejsze jest to ze na koniec praktyk bede musial napisać jakiegos bota co będzie pobieral informacje z jakiegoś programu telegram @LowcaG
  • Odpowiedz
raczej do konca miesiaca bede sie p-------l z tym skryptem teraz, bo jedyne na co wpadłem to coś w stylu

a = input("tutaj idzie ten numer")
a później to jako zmienna do tego kodu ale no za c---a nie wiem jak to zrobic
  • Odpowiedz
akiego bota to łatwo dasz rade, mnostwo poradnikow

@zapoznalem: jak się ogarnia chociaż minimalnie programowanie to tak, zauważ, że kolega ma problem z napisaniem funkcji.

a juz myslalem ze mnie zatrudnisz na praktyki
  • Odpowiedz