Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +40
Demonstracja antynatalistyczna się odbyła! Pozdrawiam. NIE GRAJ W RULETKĘ CZYIMŚ ŻYCIEM!
#antynatalizm
#antynatalizm
źródło: IMG-20241116-WA0011
Pobierz
PIAN--A_A--KTYWNA +214
źródło: temp_file3012579723600222196
Pobierz

#programowanie jak wyciągnąć coś z bazy danych oracle używając pytona i zmiennych? jestem na stażu a szef dał mi takie zadanie a nie wiem jak sie za to zabrać, takie cos juz mam za sobą (pierwszy raz mam jakąkolwiek stycznosc z programowaniem, staz z technikum myslalem ze będe jakies kompy składał czy c--j wie co a tu takie rzeczy)
źródło: comment_KKsGB33kD5T9FQnLRLXdNcz9sE3ehDAz.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@zapoznalem: na wrażenie nie poradzę ;) , w każdym razie daleko mi do jakiejś konkretnej oceny, więc luz :)
Jak pykniesz to czegoś się nauczysz.
Będziesz się prawdopodobnie męczył, od zera do nauczenia się podstaw zejdzie Ci więcej niż jeden dzień, może nawet więcej niż tydzień, moze nawet i miesiąć kto wie ;) . Ja bym Ci radził szukać czegoś z tym "składaniem komputerów" tuszy wymieniać itd. jeżeli możesz.
@krytykable: hm..to jak to działa, że gość który nigdy nie programował, trafia tam gdzie trzeba programować, równie dobrze mogli by Cię wrzucić na fryzjerstwo?
@krytykable: To w sumie trafiłeś najlepiej
(5, 'MASZYNA NIEAKTYWNA') i musze to zrobic w lini 16, to wyrażeniami regularnymi czy jak bo tera to dedek bedzie
https://www.tutorialspoint.com/python/string_replace.htm
zamieniasz nawiasy na "" no i przecinek na kropkę).
ale jak wolisz
@krytykable: a, bo to jest lista a nie string...
Może i będą z Ciebie ludzie ;) i ogarniesz