Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +933

Czarny_Wilk +131
#kiszak
Cześć, z tej strony autor recenzji Silent Hill f na GRYOnLine.pl. Kiszak w swojej opinii o grze (https://www.youtube.com/watch?v=4XFJEEo4suM) zarzuca wszystkim autorom recenzji z wysokimi ocenami nierzetelność i kłamstwa – poniekąd więc i mojej. Porozmawiajmy zatem o rzetelności i merytoryczności jego własnego materiału.
Rzetelna i wartościowa opinia o grze czy recenzja zakładają osadzenie w kontekście, merytoryczne przygotowanie i brak tendencyjności. Kiszak w swoim materiale nie spełnia żadnego z tych założeń.
Cześć, z tej strony autor recenzji Silent Hill f na GRYOnLine.pl. Kiszak w swojej opinii o grze (https://www.youtube.com/watch?v=4XFJEEo4suM) zarzuca wszystkim autorom recenzji z wysokimi ocenami nierzetelność i kłamstwa – poniekąd więc i mojej. Porozmawiajmy zatem o rzetelności i merytoryczności jego własnego materiału.
Rzetelna i wartościowa opinia o grze czy recenzja zakładają osadzenie w kontekście, merytoryczne przygotowanie i brak tendencyjności. Kiszak w swoim materiale nie spełnia żadnego z tych założeń.

#mieszkanie #wynajem #januszebiznesu
źródło: comment_iUo44bo9lc2Wzr9YBV8K0Dcj2gEHEz7i.jpg
Pobierz@dzikdzikdzik: No właśnie nie, opłaty to opłaty, uwzględniają wszelkie media + czynsz. Zresztą w czynszu masz często opłaty za wodę, ogrzewanie, wywóz śmieci, podatki. Cena za wynajem (te 750) jest tym co idzie właścicielowi do kieszeni.
@kaarp: poważnie? Zużycie prądu, wody, gazu zależy od zachowania lokatora, nie od właściciela. Inaczej te opłaty będą wyglądały u kopiącego bitcoiny, inaczej u pracujacego po 20 godzin na dobę i inaczej u freelancerów. Podasz jedną średnią miesięczną dla wszystkich?
@gnomos: zaliczki. Chyba już nie ma w miastach nieolicznikowanych mieszkań.
@kaarp: miesieczne oplaty to rak, bo kazdy mysli ze miesiac to 4 tygodnie, a tak naprawde jest tylko jeden miesiac w roku ktory trwa przez rowno 4 tygodnie.
Jak poda koszt za pokój całkowity z opłatami, a ty będziesz kopał bitcoiny albo hodował kwiatki ( ͡° ͜ʖ ͡°) to kto mu zapłaci za nadmierne zużycie i na jakiej podstawie skoro już się umówili na takie opłaty w cenie?
@kaarp: więc lapiesz się w średnią. Ale jest mnóstwo ludzi, których opłaty eksploatacyjne będą się różnić. Na przykład większość różowych będzie miała wyższe zużycie wody niż wynosi średnia dla niebieskich. Przykłady wymieniłem wcześniej.