Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 198
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Może bardziej istotne jest co jedli niż sama kaloryczność? Wszak w ziemniakach czy białym chlebie nie za wiele wartości odżywczych. Kiche zapcha ale nic poza tym.
  • Odpowiedz
@resuf Tam jest ładnie napisane, że jeśli monotonne potrawy. Jakieś ziemniaczory i makarony. Nie pisali nic o mięsie. A na zdjęciu masz potrawy z dużą ilością witamin, więc nie ma co porównywać
  • Odpowiedz
@prnppp:
Z pierwszego lepszego kalkulatora xD - wpisz sobie w Google - calorie intake calculator albo nawet po polsku - kalkulator zapotrzebowania kalorycznego, już cię nie będę wyręczał.
  • Odpowiedz
1560 kcal to była "lekka" głodówka, przystosowawcza, natomiast prawdziwa głodówka była potem, trwała 12 tygodni i ograniczenia kaloryczne były w jej czasie naprawdę drastyczne, dostosowane do metabolizmu każdego uczestnika oddzielnie, ale tak wyliczone, żeby stracili około 1/4 swojej masy ciała.

@tomtom666: no to tego OPka nie napisała
  • Odpowiedz
@riley24: ostatni akapit mnie rozłożył. Cały wpis o tym, jak źle było z ochotnikami podczas eksperymentu, a na koniec stwierdzenie, że to i tak nic przy tym, jak cierpieli ludzie w Europie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@turtelian: 3200kcal podstawy to też nie tacy znowu chudzi, trochę mieśni musiało być. Obstawiam, że sam BMR mięli w okolicy 2000-2400kcal. Czyli ucięcie do 1600 to już redukcja o ponad 16-30% poniżej minimalnego zapotrzebowania organizmu.
  • Odpowiedz
Rozpoczął się trzymiesięczny okres kontrolny, podczas którego wszyscy ochotnicy jedli po 3200 kcal. Każdy z nich miał uzyskać idealną dla siebie wagę.

@riley24: coś mi się nie zgadza tutaj - przecież dla normalnego człowieka, który nie uprawia częstego treningu i nie ma bardzo ciężkiej pracy, to jest to mnóstwo kcal i każdy by od tego przytył.
  • Odpowiedz
@riley24: Czytam wszystkie Twoje posty i chciałam Ci zaproponować temat na następny. Ostatnio oglądałam dokument o seryjnym zabójcy Abdulu Shariffie. Mi ta sprawa wydała sie ciekawa. Typ, żeby udowodnić, że jest niewinny gdy już posadzili go do pierdla opłacał płatnych morderców. Na zasadzie ,,zamkneliście niewinnego człowieka, morderca dalej grasuje"
  • Odpowiedz
Ochotnicy zobowiązani byli do pracy w laboratorium przez 15 godzin tygodniowo, zajęć lekcyjnych przez 25 godzin, przejścia 35 km w ciągu tygodnia i pisania dziennika.

@dutrasilva: to jest nic, nawet jedzac 1600 kcal
  • Odpowiedz