Aktywne Wpisy

wscieklykabanos +27
#krakow 50 zł za kiełbę w bułce + "oj, paragon mi się nie wydrukował".
źródło: G2gaV1kWYAAkCl5
Pobierz
Dobranoc wszystkim i życzę miłego poniedziałku.
źródło: IMG_20250320_043208_463
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: G2gaV1kWYAAkCl5
Pobierz
źródło: IMG_20250320_043208_463
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
@TheFourthHorseman: @riley24 dlaczego woda w żołądku ma powodować obrzęk stawów i twarzy?
Komentarz usunięty przez moderatora
######
@Cojestpiec: heh. Czytałem po kolei komentarze szukając czy ktoś czegoś takiego nie napisał. Tłuszcze są potrzebne bo to właściwie one stanowią magazyn energii. Węglowodanami człowiek się głównie napcha ale nadwyżka po prostu przeleci. Białka też są potrzebne do budowania tkanek ale wszystko musi być zbilansowane. Żarcie samego białka grozi tzw. rabbit starvation.
Polecam wszystkim książkę "Choroba głodowa: badania kliniczne nad głodem wykonane w getcie warszawskim z roku 1942", do znalezienia za darmo na internecie, jakaś polska uczelnia udostępniła skanym Niestety badania w samym getcie zostały przerwane przez likwidację getta.
Był projekt FFM (food for milion), gdzie po raz pierwszy opracowano baton energetyczny. Nie taki z kofeiną, tylko odpowiednio dobrane proporcje białko-tłuszcz-węglowodany-witaminy, tak aby można się żywić samymi batonami.
Dosłownie dwa tygodnie temu robiłem trzydniowy test, na żywności Seven Ocean. To jest żywność która ma zapewnić bezwysiłkowe przetrwanie, stąd tylko 800kcal/dziennie.
Co ciekawe. O ile przy tym jak mi wypadnie posiłek,
https://www.youtube.com/watch?v=TCXGnUsxx04
@zygfryd0 Najpierw pisze, że podczas trwania eksperymentu byli wolni, a potem nagle się okazuje, że jednak nie - to niech napisze, że na początku eksperymentu mogli wychodzić, a potem już nie xD Strasznie te historie napisane na o-------l.