@Obserwator_z_ramienia_ONZ: przez tydzień może tak. Ile ja się nasłuchałem historii, że ja liczę, że 1500 kcal to dużo a potem się okazywało, że ludzie po kiblach snickersy podjadali, to jest internet, teoretycznie nikt nie ma sensu tutaj ściemniać, ale ja startowałem w zawodach kulturystycznych, 69 kg przy bf ok 5-6% jadłem najniżej 1850 kcal przy 6 treningach w tygodniu po 3 godziny, wydawało mi się to dużo, głód był, ale
@Obserwator_z_ramienia_ONZ: zaznaczam, że wszystkie punkty miałem zaliczone. Myślenie cały dzień tylko o jedzeniu, posiłki najważniejszym czasem podczas dnia, celebracja posiłków, gadanie tylko o jedzeniu, apatia etc.
p---------e ;d w technikum wazylem 105 kg i przez 2 mc jadlem tylko 500-700 kcal dziennie schudlem do 80 i jakos nie zwariowalem
@Leonthelew: bo miałeś nadwagę i organizm nie doszedł jeszcze do punktu, gdzie byłbyś niedożywiony. Trzeba było zejść z wagą o kolejne 25 kg, to byś inaczej gadał.
@riley24: Trochę mi te 1600 kcal nie pasuje. To nie jest mało, ja liczyłem to zjadam dziennie 1500-1800 przy 69kg wagi i 182 cm wzrostu. Może kluczowe było to co jedzą, może chleb z wodą i kapustą nie dostarcza wystarczającej ilości składników. W ich diecie też brakuje tłuszczu.
@detomastah: tłuszcz organizm sam wytwarza z węglowodanów. potrzebne są śladowe ilości. Coś co Tobie wydaje się 1500-1800 może być w rzeczywistości nawet 2000 kcal. Wystarczy paczka chipsów i pizza z 2 piwkami w piątek i już w przełożeniu na tydzień nie masz 1500 a 2000 kcal średnio na dzień. A wystarczyło jednego cheat meala zrobić w piątek dla takiej różnicy.
poza tym z pewnością jedzenie samego chleba z kapustą i
Czytam te wasze komentarze i sie za glowe lapie myslac jacy wy muscie byc glupi. Tak zarli te 1600 kcal ale musieli ciagle cos robic fizycznie, nie siedzieli przy kompie caly dzien tylko sie ruszali. Dwa ,ze ich dieta byla bardzo uboga w macro elementy, tam zadnych prawie witamin nie bylo, wiec organizm tez sie tego domagal. Mozg potrzebuje tluszczy do funkcjonowania. A wy imbecyle wklejacie zdjecia diety pudelkowej... Wroccie do podstawowki
dla osób które twierdzą, że musiała nastąpić pomyłka bo mało prawdopodobne wydaje się aż takie wychudzenie ciała przy 1600 kCal mogę pokazać swoj przykład: po 7 miesiącach diety 1500 kCal XD
@Flypho: to ty chyba metabolizmu nie masz. Ja jem 2000 kcal dziennie przy umiarkowanym wysiłku fizycznym i chudne od 0,5 do 1 kg tygodniowo i od grudnia tamtego roku schudłem 22 kg.
Przeoczyliście jeden szczegół, ochotnicy jedli posiłki codziennie o tej samej porze. Jedzenie w tych samych godzinach odpowiada za szybszy metabolizm, w dodatku nie oszukujmy się że tak uboga dieta jak makaron, chleb nie dostarcza minerałów i witamin, wyłącznie puste węgle.
że dużo białka też zwiększa chudnięcie, bo organizm potrzebuje więcej energii na spalenie białek niż samo białko daje energii.
Nie tyle "więcej niż daje", tylko więcej % niż węgli czy tłuszczy (20-30% kalorii dostarczonych vs. 5-15%). Fun fact: z tego powodu wyniszczył się głupiutki bohater słynnego obrazu "Into the wild" (dieta oparta prawie wyłącznie na białku = wyższe spalanie + mało witamin, tzw. rabbit starvation).
@Variv: podejrzewam, że proponowanie takiej tortury kobietom uznano za nieetyczne.
@Leonthelew: bo miałeś nadwagę i organizm nie doszedł jeszcze do punktu, gdzie byłbyś niedożywiony. Trzeba było zejść z wagą o kolejne 25 kg, to byś inaczej gadał.
poza tym z pewnością jedzenie samego chleba z kapustą i
Tak zarli te 1600 kcal ale musieli ciagle cos robic fizycznie, nie siedzieli przy kompie caly dzien tylko sie ruszali. Dwa ,ze ich dieta byla bardzo uboga w macro elementy, tam zadnych prawie witamin nie bylo, wiec organizm tez sie tego domagal. Mozg potrzebuje tluszczy do funkcjonowania. A wy imbecyle wklejacie zdjecia diety pudelkowej... Wroccie do podstawowki
ciało w fazie zaniku
źródło: comment_gWY1zXumBJW4u1DTmIQFETVxZya7dA9o.jpg
PobierzTo akurat możliwe. Ludzie z IBS-C potrafią jeść "normalnie" i wypróżniać się raz na miesiąc. Może tu było podobnie.
Nie tyle "więcej niż daje", tylko więcej % niż węgli czy tłuszczy (20-30% kalorii dostarczonych vs. 5-15%). Fun fact: z tego powodu wyniszczył się głupiutki bohater słynnego obrazu "Into the wild" (dieta oparta prawie wyłącznie na białku = wyższe spalanie + mało witamin, tzw. rabbit starvation).