Aktywne Wpisy

wscieklykabanos +473
#krakow 50 zł za kiełbę w bułce + "oj, paragon mi się nie wydrukował".
źródło: G2gaV1kWYAAkCl5
Pobierz
P4ncak3 +32
Pamiętam jak bylem mały i mama mi powtarzała ze nie ma nic gorszego niż facet co zostawia swój żonę dla młodszej. Ze kobiety starzeją sie jak mleko a mężczyźni jak wino i tym drugim palma dobija i biorą sobie młode kochanki zostawiając starą żonę w tyle. I dlatego tez, mama ma oddzielność majątkową z ojcem i nieruchomości są na nią zapisane- "na wszelki wypadek". Zawsze zakładało sie ze kobieta która jest młoda
źródło: Screenshot 2025-10-06 063157
Pobierz

http://www.senior.pl/porady/finanse-inne/3327-Czy-komornik-moze-zabrac-cala-rente.html
źródło: comment_CAYBkTcXyWt0WrbZronOPN9cqHz3vaNw.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_XXFGZvnU27djzJqlJ2iFgvJbfB4tOYq0.jpg
Pobierz@czlapka
Dieta zupełne inna od naszej, bez cukru w posiłkach, bez chemii na którą wszyscy narzekają ale porównując to do tego jak jest teraz to widać postęp technologiczny w żywieniu, i całą resztę.
@Flypho: a jakbyś obciął jeszcze 240 kcal (w eksperymencie jedli 1560 a nie 1600), to schudłbyś dodatkowo ponad 5 kg.
W ogóle ludzie, albo nie umiecie czytać, albo OPka nie napisała wszystkiego - nie chce mi się czytać jej wpisu. Eksperyment miał dwie fazy, 1560 kcal to była "lekka" głodówka, przystosowawcza, natomiast prawdziwa
@tomtom666:
Ja p------ę, nawet nie wiem, co mogę na takie zdanie odpowiedzieć xD.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@riley24: ej, psst.
Według danych Rady Głównej Opiekuńczej (RGO), przytaczanych przez Krolla, dziennie żywność kartkowa dostarczała średnio 400–600 kalorii dorosłym i 350–550 kalorii dzieciom. Po podniesieniu tych norm w 1943 roku liczba kalorii wzrosła do 800 dla dorosłych i 500 dla dzieci. https://ciekawostkihistoryczne.pl/2015/09/10/co-mozna-bylo-kupic-na-kartki-w-okupowanej-polsce/#3
Próby zdobycia żywności na czarnym rynku zagrożone były nawet karą śmierci. Serio dziwne jest, że w takiej sytuacji