Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 198
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@footix
@czlapka

Dieta zupełne inna od naszej, bez cukru w posiłkach, bez chemii na którą wszyscy narzekają ale porównując to do tego jak jest teraz to widać postęp technologiczny w żywieniu, i całą resztę.
  • Odpowiedz
@PanTadeuusz: tez mi się wierzyć nie chce. Pracuje na magazynie, n---------m 15km w nocy(same nocki)i zdarzało i średnio jem 2k a bywają dni ze prawie nic i zyje, a nie jem jakoś zdrowo tez. Według tych badań powinienem już oszaleć czy coś
  • Odpowiedz
@riley24: jedzenie to nie tylko kalorie, ale to też ogromna dawka przyjemności. Kiedy człowiek nie może jej zażywać dostaje nerwicy. I głodzi się nie tylko fizycznie, ale i psychicznie. Dlatego tak ciężko to znieśli. Ludzie są po prostu łakomczuchami.
  • Odpowiedz
jadłem około 1800 kcal, (...) udało mi się schudnąć około 4-5 kilo w przeciągu 4-5 miesięcy xD.

@Flypho: a jakbyś obciął jeszcze 240 kcal (w eksperymencie jedli 1560 a nie 1600), to schudłbyś dodatkowo ponad 5 kg.

W ogóle ludzie, albo nie umiecie czytać, albo OPka nie napisała wszystkiego - nie chce mi się czytać jej wpisu. Eksperyment miał dwie fazy, 1560 kcal to była "lekka" głodówka, przystosowawcza, natomiast prawdziwa
  • Odpowiedz
W ogóle ludzie, albo nie umiecie czytać, albo OPka nie napisała wszystkiego - nie chce mi się czytać jej wpisu

@tomtom666:
Ja p------ę, nawet nie wiem, co mogę na takie zdanie odpowiedzieć xD.
  • Odpowiedz
@Flypho: ale o co chodzi? eksperyment znam, wiem jaki był jego przebieg i tak dalej, przecież nie będę czytał co jakiś randomowy wykopek ma na jego temat do powiedzenia.
  • Odpowiedz
@riley24: Fajnie sobie to odnieść do sytuacji jaka panowała w okupowanej Polsce

Według danych Rady Głównej Opiekuńczej (RGO), przytaczanych przez Krolla, dziennie żywność kartkowa dostarczała średnio 400–600 kalorii dorosłym i 350–550 kalorii dzieciom. Po podniesieniu tych norm w 1943 roku liczba kalorii wzrosła do 800 dla dorosłych i 500 dla dzieci. https://ciekawostkihistoryczne.pl/2015/09/10/co-mozna-bylo-kupic-na-kartki-w-okupowanej-polsce/#3

Próby zdobycia żywności na czarnym rynku zagrożone były nawet karą śmierci. Serio dziwne jest, że w takiej sytuacji
  • Odpowiedz