Wpis z mikrobloga

@lanekrasz: Senior Python nawet nie najgorzej zarabia, widziałem oferty za 18k netto/miesiąc ( ͡° ͜ʖ ͡°) A jak dorzucisz do tego ML i AI to panie, pieniążkami będziesz się podcierać ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
jak na razie to za zrobienie pętli nawet na żubra mi nie starczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@lanekrasz: za pętlę to nie zarobisz dobrze chyba niezależnie od języka

@MrStealYourGirl: albo przypadkiem wejdź do biura Nokii we Wrocku; tam podobno dostawcy pizzy już nie wychodzą bo zostają zatrudnieni xD
  • Odpowiedz
@uhu8: Serio? ( ͡° ͜ʖ ͡°) W przyszłym roku chce się przenieść do Wrocka i min uderzać do Nokii, wiesz coś o zarobkach, bo słyszałem że są calkiem niezle płacą w porównaniu z resztą firm w branży ( ͡° ͜ʖ ͡°)

P. S. W Tieto w Szczecinie kiedyś zatrudniali na zasadzie "Dzień dobry, ma Pan puls? Oddycha Pan? Ma Pan 10 palców?
  • Odpowiedz
@lanekrasz: wiem, i ściślej - że pizzerie nie wysyłają już tam swoich dostawców xD
@MrStealYourGirl: serio to nie, ale na teraz w samych największych firmach we Wrocku brakuje ponad 1000 developerów. W związku z tym firmy godzą się przyjmować ludzi bez doświadczenia, którzy jakkolwiek wykazują się zdolnością do nauczenia programowania.
Rozważ alternatywnie Trójmiasto. Też miłe miejsce, też mocny rynek pracownika IT. I w Trójmieście i we Wrocławiu koszty
  • Odpowiedz
@uhu8: Trójmiasto też biorę pod uwagę, ale ze zawsze bardziej ciaglo mnie w góry, stąd wolałem jechać do Wro ( ͡° ͜ʖ ͡°) W Szczecinie jest podobnie, biorą jak leci. I to po kursach, i po tym całym #geekgirls i przez to w mojej obecnej firmie dominują juniorzy (człowiek czuje się jak w przedszkolu ( ͡° ʖ̯ ͡°))
  • Odpowiedz
@uhu8: Ojjjj tyle to nie, ale pewnie dużo zależy od technologii. Ja robię w C++ i ludzie po 10 latach doświadczenia mają 15k netto. Ja teraz po 4ech latach wynegocjowalem 8.5k netto. Podejrzewam, że ludzie robiący w front endzie zarabiają większe kwoty.
  • Odpowiedz