Aktywne Wpisy
SaintWykopek +28
Zrobiłem dzisiaj 126% normy(największy wynik w grupie), Teamlider mnie pochwalił ( ̄෴ ̄)
#emigracja #korposwiat #swstory #holandia
#emigracja #korposwiat #swstory #holandia
Potworek69 +2
#wojna #ukraina #rosja No i jak to skomentujecie? Rosja chce pokoju z Ukraina I pokojowego rozwiązania konfliktu, między innymi z racji tego, że osiągnęli już swoje cele i mogą odbębnić sukces, a "pokojowy" zachod nadal wysyła ukraincom sprzęt, a do tego za tydzień F16 mają być.. To kto w końcu chce, żeby wojna nadal trwała? Rosja czy zachod? Ciekawe..
#bitcoin #ethereum #kryptowaluty
Wyciągnęliśmy już złotą, więc skrzynia ze srebrnymi wykluczamy z obliczeń.
Wyciągnęliśmy złotą - więc to będzie ta skrzynia, gdzie została jeszcze złota w środku, albo srebrna. Szanse są równe.
A na logikę - przy dużej ilości prób częściej będziesz po prostu badał pudełko 1 niż 2 (bo pierwszą złotą z 1 pudełka wyciągniesz za każdym razem, a z 2 tylko w połowie przypadków).
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@piniondz: No tak ale warunek (czyli wyciągnięcie złotej) z 1 pudełka będzie częstsze niż z 2.
Jak ktoś nie rozumie to odsyłam do https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Prawdopodobieństwo_warunkowe
2/3
@Drakii: @DzikiNick: i inni: Przepraszam, że tak uparcie broniłem pięćdziesięciu procent. Dwa semestry probabilistyki psu w dupę.
2/3
2/3
2/3!!!
@drakkar: Co Ty gadasz? XD Niby jak? Albo jesteś w pudełku nr 1, albo w pudełku nr 2. Są tylko po dwie kule. Skąd nagle 2/3?
@uczalka: No nie takie albo albo, bo w pudełku nr 1 będziesz częściej (w 2/3 przypadków).
są trzy złote kule więc trzymasz jedną z trzech
dwie ze złotych kul są w pierwszym pudełku i łapiąc drugą złapiesz złotą
jedna jest w drugim pudełku i łapiąc drugą złapiesz srebrną
dlatego 2/3
Za to z moim szczęściem bym wyciągnął brązową kulę.