Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Mirki, wczoraj opisywałem problem z pikaniem w #xiaomi #roidmi #3s w TYM WPISIE ale okazuje się, że nie do końca jest to problem z #transmiterfm.

Opisze problem jeszcze raz:

Wczoraj zaczęły się dziać rzeczy niestworzone. Mając podłączony do gniazda zapalniczki transmiter, kiedy leciała muzyka radio zaczęło pikac. Pika 9 razy w równych odstępach (16 sekund). Na wyświetlaczu rada pokazuje się w czasie piknięć napis 'TP'. Pikanie przerywa muzykę kiedy słucham ją przez bt że Spotify.

Czy ktoś może mi powiedzieć co się dzieje?
Pacjent to #honda #civic #vii jeśli to ważne jest to 1.4 z 2005 roku.

Czy ktoś pomoże mi rozwiązać ten #problem? :C radio wygląda jak na obrazku.
mechaos - Mirki, wczoraj opisywałem problem z pikaniem w #xiaomi #roidmi #3s w TYM WP...

źródło: comment_k4I3wCEvqvt2bTH0lhPqj8oygpRPwKOc.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mechaos to pikanie to za niskie napięcie, jak masz pewność że napięcie nie jest za niskie, jak nie da się przez apkę tego wyłączyć to masz roidmi do śmieci.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@PaulStone: ale skoro w czasie pikania wyświetla mi się TP to chyba nie jest do końca problem z roidmi. Zresztą pikanie brzmi charakterystycznie dla radia z civek, jest takie samo.
  • Odpowiedz
@mechaos:

jak stacja w RDS wysyła informację TP to w radiu zapala się ikonka TP, która to informuje, że na tym programie mogą być wiadomości drogowe. Aby radio się przełączyło automatycznie na program z informacjami to rozgłośnia radiowa w RDS musi wysłać (zapalić, ustawić, zależy od żargonu :) ) flagę TA. Radio odbierając na którymś kanale tą flagę powinno samo się tam przełączyć. A wyświetlanie jakichkolwiek informacji to nie ma
  • Odpowiedz