Wpis z mikrobloga

@luksio2: ostarniorobiłem badania i wyszło mi -0.25 na,każde oko. Powiedziano mi, ze jak chce to moge nosic okulary ale ogolnie to nie ma wiekszego sensu.
  • Odpowiedz
@luksio2: to było pół roku temu, więc lepiej powtórz badanie. Jeśli dużo pracujesz przed kompem, to warto chronić oczy. kup dedykowane do monitora, jakaś niebieska powłoka czy coś
  • Odpowiedz
  • 0
@cecyl: siedzę w robocie po 9 godzin przed 6 monitorami plus do tego trochę w domu wiec chce kupić okulary do komputera z filtrem niebieskiego światła. Firma płaci także nawet jak niewiele pomogą to nic nie tracę.
  • Odpowiedz
@Brother_of_Steel: możesz to jakoś rozwinąć, bo nie bardzo wiem o co Ci chodzi? To było bezpłatne badanie na targach motoryzacyjnych. Była kolejka do tej maszyny, dostałem wydruk i ciastko, ludzie czekali, więc nawet nie było jak dopytać o co chodzi na tym papierze.
  • Odpowiedz
@Brother_of_Steel:
Samo badanie komputerowe nigdy nie jest podstawą do wyrobienia okularów. Badanie komputerowe to wskazówka dla okulisty/optometrysty do dalszego, klasycznego badania wzroku. Komputer do mierzenia to moze sobie kazdy kupic i pstrykac te wydruki. Wykonanie okularów na podstawie samego wydruku jest karygodne.

A co do mocy, teoretycznie to każdemu obywatelowi moznaby wcisnąć jakieś cwiartkowe szkła sferyczne cxy cylindryczne - to bardzo mała wada i większość ludzi ma jakąś taką lub
  • Odpowiedz