Wpis z mikrobloga

@WilecSrylec: jestem architektem wiec moze nie do konca inzynierem ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale mysle ze chodzi o to zeby przekroj nie byl jedna linia tylko przechodzil przez najwazniejsze elementy otwory itp - tak ja bym zrobil
  • Odpowiedz
nie widzę potrzeby

@WilecSrylec: no to teraz wyobraz sobie ze dostales narzedzia i kawalek plaskownika i masz zrobic to gniazdko.
To ze napiszesz otwory fi 5mm nie oznacza ze one sa na przelot, albo ze nie maja poglebienia.
Podobnie z tymi okraglymi wybraniami na wtyczki, z gruboscia poszczegolnych elementow itd...
  • Odpowiedz
@WilecSrylec: ja bym to widzial tak.
Po prostu musisz pokazac jak najwiecej detali dzieki przekrojowi. W rysunku technicznym ogolna zasada jest taka, zeby rysunek byl jak najprostszy i jak najbardziej jasny i zrozumialy. Jak napackas 3/4 widoki tego samego zeby pokazac jeden otwor to jest licho. Jak umiejetnie zrobisz przekroj i pokazesz na nim wszystkie otwory, to juz nie bedziesz musial kroic ich obok.
Dlatego w moim wpisie powyzej radzilem
PurpleHaze - @WilecSrylec: ja bym to widzial tak.
Po prostu musisz pokazac jak najwi...

źródło: comment_MjtgOoSxaDY4diSnq6wfyTnJD2S68877.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@WilecSrylec: ale ty masz jakikolwiek podrecznik do nauki? Przeciez to sa podstawy jak rzutowac, jak kroic, czym jest widok i przekroj co i jak.
Sorry ale mam wrazenie, ze nawet ci sie nie chcialo ksiazki otworzyc (lub sciagnac i otworzyc), tylko wrzuciles na wypok z nadzieja ze ktos to zrobi.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: mam rysunek techniczny-maszynowy, a tak nie ma nic wyjaśnione, oprócz jednego przykładu. Wrzuciłem na wykop z nadzieją że ktoś po chłopsku mi wytĺumaczy jak to wygląda, bo nie jestem ani na architekturze, ani budowie maszym i nie koniecznie mam czas poświęcać kilku godzin tygodniowo na przedmiot za 2 ects, gdzie wymagają ode mnie kilku umiejętności a nie licencjatu z grafiki. ;)
  • Odpowiedz