Wpis z mikrobloga

Witajcie, Mirabelki ʕʔ

Jakie są Wasze sprawdzone sposoby na cellulit i ogólną poprawę wyglądu ud? Jaki ujędrniający i nawilżający olejek/płyn do kąpieli mogłybyście polecić? Jakaś sprawdzone maski i balsamy? Co polecacie, żeby nogi - chociaż optycznie - dobrze wyglądały? Chyba nie znalazłam jeszcze swoich "must have" i szukam inspiracji, a na Was zawsze można liczyć #mirabelkopomusz ( ʖ̯)

Proszę jeszcze o polecenie jakiegoś samoopalacza, bo blade lico tylko pogarsza sprawę wizualnie :D
#kosmetyki #pielegnacja #uroda #rozowepaski
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ProResHq: U mnie sprawdzało się szorowanie. Kupujesz gąbkę w biedronce i wymieniasz co 2 tygodnie, bo traci szorstkość. Polewasz wodę najbardziej gorącą wodą jaką możesz wytrzymać, gąbkę polewasz żelem i mocno szorujesz, polewasz wodę najbardziej zimna wodą jaką możesz wytrzymać. Zapętlasz. Przynajmniej 20 sekund polewania zimną/ciepłą wodą, szorowanie gąbką powinno być dłuższe, koło 40-60 sekund. Po każdym takim masażu skóra jest cała czerwona, koniecznie trzeba jeszcze wklepać balsam.
Jak szukasz
  • Odpowiedz
Wiem, że kremy nie zadziałają cudów, ale chciałam zintensyfikować działania, bo czuję, że jak się za to nie wezmę teraz (kilka lat przed trzydziestką), to później będzie tylko gorzej. Chyba mam jakieś skłonności genetyczne do tego i muszę działać, bo widzę po swojej mamie, że z roku na rok coraz gorzej :( Coś tam zawsze miałam od kiedy pamiętam, czyli od okresu dojrzewania, ale w pewnym momencie to poszło dalej. Wszystko zależy
  • Odpowiedz
Kurczę, chyba w Rossmannie nie mają tej maski, bo nie ma w aplikacji :( gdzie ją można dostać stacjonarnie? Poleciłabyś coś do rozświetlenia nóg, żeby podkreślić efekt po samoopalaczu?

@ProResHq: Niestety jedynym rozświetlaczem, jakiego używam jest Lovely Silver do twarzy, więc nie pomogę :(
A swoją maskę kupiłam w Hebe.
  • Odpowiedz
@pytaks: właśnie myślałam o tym, żeby kupić na lato drugi do ciała (używam złotego), bo tani i dobry do dużych powierzchni :D na środek nóg mógłby być całkiem spoko. Pobobają mi się takie wyświecone i wypielęgnowane nogi i szukam czegoś do tego
  • Odpowiedz
żeby kupić na lato drugi do ciała (używam złotego), bo tani i dobry do dużych powierzchni :D

@ProResHq: To mogłoby zdać egzamin. No i cena ~5 zł przy promocjach robi swoje :D
  • Odpowiedz
@pytaks: Noo, myślę, że tafla, którą robi będzie fajnie wyglądać na środku łydki :)
W tamtym roku rzuciłam w kąt rajstopy z Sally Hansen na rzecz tego cuda z picrel i jest całkiem spoko, no i nawilża + nie trzeba się tak namachać podczas aplikacji. Babcia mi kiedyś powiedziała, że mam ładne rajstopy :D najlepsza recenzja ( ͡º ͜ʖ͡º)
Chciałabym poszukać też czegoś profesjonalnego i
ProResHq - @pytaks: Noo, myślę, że tafla, którą robi będzie fajnie wyglądać na środku...

źródło: comment_fA1pYvuOSmpkMsGN7IYcSnNarZPcp1oy.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@ProResHq Fale uderzeniową stosuje się także w gabinetach kosmetologicznych ale u fizjoterapeuty załatwisz to o wiele taniej jeśli dobrze zagadasz. Jeśli chodzi o stosowanie to są po prostu inne dawki niż w przypadku leczenia falą + inne głowice które można wymieniać. Plus też jest taki, że efekty widać od razu, a po 3 zabiegach robionych po jednym w tygodniu to już w ogóle cudo. Robiłam to niedawno na pacjentce i za
  • Odpowiedz
@Perlite: Świetna informacja! Może jest dla mnie jeszcze nadzieja i nie będę musiała zbierać na endermologię ( ʖ̯) Oczywiście, że się przypomnę i dziękuję raz jeszcze ʕʔ
  • Odpowiedz