Wpis z mikrobloga

@shdw: Biorąc pod uwagę, jak ostatnio często diagnozuje się autyzm tylko dlatego, że dziecko nie mówi i nie siusia na nocnik mając 2,5 roku, to takich cudownych wyleczeń będzie więcej. ;)
  • Odpowiedz
@Hank85: Bo mamy kryzys autorytetu jako taki. Mam wrażenie, że kiedyś zawsze był ślepy kult autorytetu, tylko od jakiegoś czasu ludzie się "budzą" i zaczynają dostrzegać, że autorytet też człowiek. Ile farmazonów czasem słyszy się od dyplomowanych lekarzy i naukowców, głowa mała. Nic dziwnego, że człowiek, który od dziecka brał wszystko na wiarę a nie na rozum - głupieje.
  • Odpowiedz
co, ciekawe czym go wyleczył batatami? xD

@TriceStopMe: @shdw:

Na moje to dostał w pysk raz czy dwa i się nauczył, że nie może drzeć japy jakby miał autyzm i po paru razach jak ręką odjął :)
  • Odpowiedz
@lavinka ja bym powiedział, że autorytety mają kryzys wartości, wszystko zostało sprowadzone do dóbr materialnych.
Celebryci pokazują jakiś utopijny świat napędzany kasą pozyskana w formie "podatku" od szaraczkow. Szaraczki za to że płacą ten podatek dostają jeszcze więcej wymyslonego świata. Ile czasu to się będzie tak kręcić zanim p--------e?
Jak czytam, że ludzie mają wybór czy pójść w niedziele do parku czy do galerii to mnie śmiech ogarnia, przecież nad tym
  • Odpowiedz
@Hank85: Już samo to, że "celebryci" stali się autorytetem, świadczy o zjawisku "upadku". Kto normalny 50 lat temu słuchałby aktora czy prezentera jakiegoś bieda programu o praniu firanek? Dlatego uważam, że zakaz handlu w niedzielę paradoksalnie może polepszyć sprawę. Handlu(owi?) pomoże, bo ludzie robią zakup na dwa dni większe niż kupowane osobno każdego dnia. Innym gałęziom pomoże, bo ludzie oprócz CH odwiedzą może kafejkę w okolicy, czy pojadą gdzieś pociągiem.
  • Odpowiedz