Aktywne Wpisy

erni13 +36
Dostałem dzisiaj nowinę, że zostanę ojcem i mam totalną mieszankę uczuć we łbie.
Z jednej strony się cieszę, bo mam cudowną kobietę, z drugiej strony nigdy nie miałem pozytywnego wzorca ojca, i mały głosik w głowie podpowiada mi, że będę jak mój stary.
Jeśli mieliście podobne sytuacje, to chętnie bym poczytał wasze doświadczenia, najlepiej dla otuchy ¯\(ツ)/¯
#wykopplus30club #rodzicielstwo #ciaza #zwiazki
Z jednej strony się cieszę, bo mam cudowną kobietę, z drugiej strony nigdy nie miałem pozytywnego wzorca ojca, i mały głosik w głowie podpowiada mi, że będę jak mój stary.
Jeśli mieliście podobne sytuacje, to chętnie bym poczytał wasze doświadczenia, najlepiej dla otuchy ¯\(ツ)/¯
#wykopplus30club #rodzicielstwo #ciaza #zwiazki
źródło: image_picker_7CA83F42-8FF0-474C-AB0E-9E9DDEBED4B5-22339-00004E8D0F61B5E3
Pobierz
Paayor +251
Podatek tłuszczowy? Zapraszam obywatelu na wagę, zaraz wyliczymy kwotę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazgrubasow #heheszki
#bekazgrubasow #heheszki
źródło: 1000031512
Pobierz

co was przekonuje do tego, że właśnie wasza wiara jest prawdziwa?
wierzący często podają np. argument kosmologiczny
ale nawet jeśli uznamy, że faktycznie Bóg był przyczyną wszystkiego to dlaczego miałby to być właśnie ten w którego wierzą katolicy?
no offence, po prostu nurtuje mnie to pytanie
#wiara #katolicyzm #kosciol #ateizm #chrzescijanstwo
@jan_zwyklak: zapewne niewielu, podobnie jak ludzie generalnie mało wiedzą i interesują się tym co dzieje się poza ich sferą i stąd potem januszowe wpisy na tematy wszelakie. Np. takie jak Twój, poniższy:
Co do januszostwa i udzielania się, to spokojnie, ja naprawdę nie oczekuje wiele po wykopowych dyskusjach, gdzie polowa to trolle a 45% nosiciele prawdy objawionej bo zobaczyli kilka filmików na YouTube (względnie przeczytali pół książki na dany temat).
Taki już urok internetu. Januszem jesteś Ty, Januszem jestem ja (ale umiem użyć googla)
@RedWizard: no to całkiem nieźle mu poszło. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@RedWizard: motywy wiary w Trójjedynego Boga są raczej inne. Ale kto tam wie jakie powody mieli 2000 lat temu? :D
Apostołowie - imigranci z pustyni, pasterze, rybacy z zadupia imperium, nikt nawet nie wie, gdzie to jest. Nie potrafią poprawnie się wysłowić, nie bardzo znają łacinę/grekę.
Szaweł - oczytany, wykształcony, mówi czystą greką, od razu widać, że nie byle kto :P
@RedWizard: coś tam coś tam, zesłanie Ducha Świętego, dar mówienia językami, coś tam coś tam.
@RedWizard: ba, dla mnie to niemożliwe! I dla każdego innego. Dlatego, żeby apostołowie mogli głosić Słowo Boże potrzebna była interwencja Ducha Świętego. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja rozumiem, ze to trudne do zaakceptowania. Ale jak już się z tym pogodzisz, to wiele rzeczy stanie się dużo prostszych. Polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://pl.wikipedia.org/wiki/Cud_z_Calandy
https://www.youtube.com/watch?v=zjrzVLTlplg
29 marca 1640 roku
Oj widzę, że może być tutaj ciężko z wiarygodnością ( ͡° ͜ʖ ͡°)