Wpis z mikrobloga

Michał Pol to jest fenomen. Wybitnego pióra nie ma, przed kamerą przeciętny. Skupia w sobie całe januszostwo. Jeśli pomyślisz o jakiejś niejednoznacznej albo często źle rozumianej kwestii i zapytasz o to Michała Pola, to na 99% odpowie błędnie albo zgodnie z rozpowszechnioną, stereotypową opinią. Jaki jest instrument narodowy Szkocji? Odpowie, że kobza, a nie dudy. Kto był pierwszym Europejczykiem, który dotarł do Ameryki? Niemal na pewno nie będzie nic wiedział o Leifie Erikssonie, tylko szybko odpowie, że Kolumb. Po prostu tak nijaki, jak tylko można być nijakim. A jednak typ się wkręci dosłownie wszędzie. Programy, reklamy, kontrakty. Zagranica zaprasza dziennikarzy z różnych państw do głosowania? Na 100% z Polski wezmą Pola. Sztafeta olimpijska? Jedzie Pol.

#pilkanozna #dziennikarstwo
Clermont - Michał Pol to jest fenomen. Wybitnego pióra nie ma, przed kamerą przeciętn...

źródło: comment_Wi67QckOkmYIctCLHYRYFoH5xMmXAYtk.jpg

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 44
@Clermont
No i od zwykłego dziennikarza przeszedł drogę do zarządcy najwiekszej, jednostki/komórki/organizacji piszącej o sporcie.
Można nie sympatyzować, można nie rozumieć i często "facepalmowac" po wypowiedziach, ale takiej kariery nie robi się z przypadku. ;)
  • Odpowiedz
@Clermont: on nie ma pojęcia o piłce.

Będzie swiatowy hype na Messiego - będzie Pol wychwalał Messiego. Będzie hype na Cristiano Ronaldo - będzie piał z zachewytu nad Ronaldo. Neymar? Tak samo.

Gość jest po prostu takim typowym januszem, któremu płacą za kalki z zagranicznych portali.
  • Odpowiedz
@Enzo_Molinari: Rudzki to inny typ, on jest głupi w inny sposób. Do tego ma duże ego i jest kontrowersyjny, więc nie dziwi, że jest widoczny. Pol natomiast jest najprzeciętniejszy z przeciętnych. Gdyby zrobić bota, który uczyłby się i rejestrował najpopularniejsze opinie i żarty i potem tweetował, to trudno byłoby go odróżnić od Pola ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Clermont: a mi się przyjemnie słucha programów prowadzonych przez Pola, jest bardzo sympatyczny, a jak już jest z Borkiem i kimś z C+ to całkiem fajnie się kręci rozmowa. Tak samo Rudzki według mnie jest spoko, tak jak cała paczka z C+ od ligi angielskiej. English breakfast jest już całkiem super
  • Odpowiedz
@Clermont: Ja tam go lubię. Wielu dziennikarzy zajmujących się piłką nożną ma przerośnięte ego i wydają się być dwulicowi. On jest bardzo sympatyczny, chciałoby mu się przybić piątkę. Jest lepszym gospodarzem programów niż Bożydar Iwanow, przed kamerami lepiej wypada niż Roman Kołtoń, jest mniej w---------y niż Rudzki, Stanowski, Hajto Szpakowski, a według mnie, nawet niż Borek.
Januszowa w tym wszystkim jest tylko opinia, którą przedstawiłeś.
  • Odpowiedz
@Shashek: Nie oglądam ligi angielskiej na C+, więc nie znam ich "paczki". Ale jeśli chodzi o Rudzkiego, to chyba trudno o większego buraka w dziennikarstwie.
@rider3031: Nie oglądam, bo nie ma żadnego z dwóch najlepszych dziennikarzy piłkarskich w Polsce, czyli Kołodziejczyka i Wilkowicza, a Borek po raz ostatni powiedział coś odkrywczego chyba 15 lat temu.
  • Odpowiedz