Wpis z mikrobloga

Co by tu zrobić w Polsce by znaleźć dobrze płatną pracę. Jakie studia wybrać. Może jakieś szkolenie w zawodzie? Co myślicie? Nie chcę całego życia spędzić za granicą. Pozdrawiam.
#praca #szukampracy #rozwoj #studia
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krajowa:
ludzi patrzą na znajomych rodzinę kto najlepiej zarabia to pójdę w jego ślady
tylko że on dobrze zarabia bo albo jest w tym dobry i lubi swoją pracę albo wiele lat źle zarabiał aby teraz odcinać kupony

ale najważniejsze jest żeby robić to co się lubi a nie to co się opłaca
dziś dobry zawód może za 10 lat już nie istnieć
  • Odpowiedz
@krajowa Jeśli będziesz w życiu kierował się tylko zarobkami to robisz błąd. Nawet jeśli się uda, praca nie będzie Twoim powołaniem, a przymusem. Prędzej czy później dojdzie do wypalenia. Jeśli się nie uda dobrze zarabiać to będziesz sfrustrowany. Skup się na tym co kochasz robić i bądź w tym najlepszy, a profity same przyjdą.
  • Odpowiedz
@kiszczak: Atkualnie robie w czymś co nawet lubię, ale szkoda, że jest to za granicą. Może znajdę coś podobnego w Polsce. Zobaczymy
@anheli: myślałem o tym, ale do mundurówki to mnie raczej nie wezmą. Niewielkie (ale jednak) problemy ze zdrowiem.
  • Odpowiedz
@krajowa: zwykle kreslenie w cadzie czy przerysowywanie czegokolwiek to z 3k netto. Asystent jakiegoś projektanta to pewnie z 4k. ALe dobra kasa jest wtedy jak sie możesz podpisać pod szkicem czy projektem. Wiec uprawnienia budowlane w jakiejkolwiek dziedzinie.
  • Odpowiedz