Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@QBA__: Windows jest problematyczny, bo probuje robić zbyt duzo rzeczy za uzytkownika i za niego decyduje. Linux dla niektorych jest problematyczny, bo tego nie robi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ja dostrzegam zalety i wady obu systemów i wiem, że oba mają swoje zastosowanie. trzeba być slepym, żeby twierdzić, że Linux jest złym systemem.
  • Odpowiedz
@QBA__: odnośnie samozasysających się aktualizacji to masz racje, tych s------i z M$ juz niezle poebao ze nie informują o potrzebie pobierania czegokolwiek. Grasz sobie spokojnie w cs albo jakieś inne mmo i jeb ping over 400ms
  • Odpowiedz
@QBA__: Jeśli chodzi o sterowniki to mam podobne odczucia jeśli chodzi o internety z Play (router usb huawei) - na win trzeba jakieś stery instalować, czekać długo bo instalator jakimś cudem skanuje całego kompa, linux mint, podłącze, podaję jakiej sieci ma używać i działa z miejsca. Jeszcze pomyślałem że skoro mam internet z tego usb to sobie udostępnię na telefon (zrobię z lapka hitspota) - w windows, raz działa raz
  • Odpowiedz
@QBA__: i dlatego powstał Mac OS gdzie nie ma żadnych problemów bo działają tylko rzeczy z jabłkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) jest terminal dla nerdów, jest przejrzyste GUI, no i nie można nic popsuć bo prawie nic nie można "pod siebie" ustawić (no chyba, że nainstalujemy pierdylion aplikacji)
  • Odpowiedz
@enslavedeagle Zainstaluj "qas mixer". Kliknij na górnym menu "viev" potem "show device selection" następnie po prawej będziesz miał "Mixer device" poniżej będzie "hw: Card" i poniżej wyskoczy "Card" tam kliknij na nazwę swojej karty i ostatni krok to po lewej na dole zmiana z "Stereo Headphones FP" na "Stereo Headphones". To tyle.
  • Odpowiedz
i dlatego powstał Mac OS gdzie nie ma żadnych problemów

@Morf: Taa nie ma, o ile nie przestawisz nic z domyślnych ustawień, a spróbuj tylko coś pod siebie skonfigurować... to i się zawieszać zacznie...
  • Odpowiedz