Wpis z mikrobloga

Przez to, że jeżdżę starszym samochodem i że jestem młodą dziewczyną, to mam wrażenie, że jestem przez niektórych na drodze odbierana z automatu jako kierowcę gorszego sortu. Jednak dzisiaj karma powróciła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ograniczenie do 40 km/h, podwójna ciągła, Yanosik trąbi, że kontrola. Zwalniam do 40tu. Janusz za mną już wymachuje łapami, że hurr durr baba. Zaczął wyprzedzać złowieszczo. Pan policjant wyłonił się zza winkla i kolesia złapał. ( ͡° ͜ʖ ͡°) #czujedobrzeczlowiek #gownowpis
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@pejczi w ogóle jakaś promocja na nie była, czy co? Ostatnio mnóstwo ich widzę na drogach i się zastanawiam, czy ominęła mnie jakaś okazja, czy faktycznie dobra zmiana i ludziom żyje się lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mishkaliina: No ostatnio od cholery tego, albo Macanow albo Cayenne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pewnie jakas nowa opcja najmu dlugoterminowego/leasingu i janusze biznesu pozmieniali swoje Audi A6 na Porsche.
  • Odpowiedz
ja tam daje swojej dziewczynie nawet służbowe auto :D jedynych kobiet, których boję się na drogach to te za kółkiem nowych SUV-ów, zazwyczaj je nic nie obowiązuje xd

@grohol:
Masz taki regulamin że to jest OK? Jakby jakaś stłuczka to?
A co do Juków czy innych kaszkajów - nie tylko baby to zło ;)
Małe/kiepskie doświadczenie + często poczucie korpo pseudo zajebistości pod beretem. Nic nie widzą, nic nie przewidują
  • Odpowiedz
@Mishkaliina: ja wczoraj wieczorem odwoziłem dziewczyne około 3 w nocy do miejscowości obok mojej. po drodze wyprzedziłem jakiś sebiksów którzy najwyraźniej poczuli się tym urażeni . Na ich nieszczęście dogonili mnie w miejscu gdzie bardzo często czai się policja z laserkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) idealnie sciągneli ich pod czas wyprzedzania na podwójnej ciągłej przy prędkości znacznie większej niż 50km/h
  • Odpowiedz
ja tam daje swojej dziewczynie nawet służbowe auto :D jedynych kobiet, których boję się na drogach to te za kółkiem nowych SUV-ów, zazwyczaj je nic nie obowiązuje

@grohol:
Moja jeździ najnowszym SUVem, ale jest normalna i dobrze jeździ. Ale najlepsze jest to, że też ma złe doswiadczenia z takimi :)
Jeszcze jak jeździła kompaktem, to kiedyś na takiej uliczce osiedlowej, gdzie mogą się minąc tylko 2 małe auta, spotkała laskę
  • Odpowiedz
@Mishkaliina: Yanosik ogólnie bierze prędkość z GPS'a, ona bardzo dokładna jest.

Większość aut albo zawyża albo zaniża prędkość, GPS daje najpoprawniejsze wskazania :P

No, ale niewykluczone, że tak jest. Jakaś tam szansa na to jest :P Trzeba by było z moim autem sprawdzić. O dziwo mój samochód i każdy GPS pokazują takie same prędkości :P
  • Odpowiedz
Ograniczenie do 40 km/h, podwójna ciągła, Yanosik trąbi, że kontrola. Zwalniam do 40tu. Janusz za mną już wymachuje łapami, że hurr durr baba. Zaczął wyprzedzać złowieszczo. Pan policjant wyłonił się zza winkla i kolesia złapał.

@Mishkaliina: przekonałem się niedawno, że są miejsca w Polsce gdzie po prostu NIE DA RADY jeździć zgodnie z ograniczeniem prędkości - tylko spróbuj to ci dupną z tyłu albo wytrąbią aż ogłuchniesz ( ͡°
  • Odpowiedz