Aktywne Wpisy

michal-panicz +50
źródło: temp_file118440627767015163
Pobierz
SzubiDubiDu +463
W robocie siedziałem w pokoju bab, ale to było nieszczęście, codziennie słuchać o ich dzieciakach, przepisach na ciasto i planach na wakacje. Też wypytywanka co u ciebie, a jak tam, a co ty taki nierozmowny? Ciekawe co mam mówić jak dzieci brak, kasy na wakacje brak a blacha na ciasto zerdzewiała 20 lat temu xD
Przesadzili mnie do pokoju gdzie 90% ludzi jest w delegacjach i siedzę z jednym gościem. Nazwijmy go
Przesadzili mnie do pokoju gdzie 90% ludzi jest w delegacjach i siedzę z jednym gościem. Nazwijmy go

iPhone to nie jest telefon na tak biedny rynek jak Polska, w USA doradca handlowy, programista, inżynier zarabia 100.000$ rocznie, średnia pensja to 3,800$ miesięcznie. Jak by mieli dostosować cenę do Polskich warunków to za 1200 PLN moglibyście kupić iPhone X a wtedy większość z was by się dała pokroić żeby go kupić i namioty rozbijalibyście tydzień temu. Nowy iPhone 8 za 800 PLN? Nikt by nie spojrzał na siaołi.
#apple #iphone #ekonomia
@jestem_na_dworzu: No można mieć zasady, ISIS też ma zasady, co nie znaczy, że to są z logicznego punktu widzenia dobre zasady ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
@alex-fortune: zawsze dopisujesz sobie takie bajeczki do tego co ludzie tobie piszą/mówią?
Faktem jest natomiast że u nas ceny są chore. Zarabiamy o wiele mniej, za sprzęt płacimy więcej. Sam na elektronice znam się byle jak. Siedzę natomiast w zegarkach. Ostatnio wpadł mi jeden w oko.
@Zielonka_atakuje: Nie ma żadnych mitycznych posiadaczy iphonów xD Pod tagiem #apple z góry na dół widać płacz androidowców którzy przez łzy próbują stworzyć oblężoną twierdze złożoną z mitycznych pozerów których nikt nigdy nie widział xD
poszukajmy porónania: ten telefon kosztuje połowę najdroższych laptopów
@gwynebleid: No i z czym masz problem jak to jest maly komputer + dobry aparat i kamera.
Gdybys nie musial uzywac specjalistycznego softu to bys sie obyl bez kompa z takim telefonem.
Nie oszukujmy się, telefon to żaden luksus (bynajmniej nie te najpopularniejsze).
@Zielonka_atakuje: Czuje sie wywolany do tablicy poniewaz wartosc mojego telefonu = wartosc mojego auta.
Juz tlumaczeo co chodzi.
Telefonu uzywam prawie caly dzien, auta tylko na dojazdy do
@wysprzeglik: ty chyba sobie zartujesz, ze 100$=100zl. w usa 100 to kupa kasy w porownaniu do 100 w pl
Apple może sobie sprzedawać swoje telefony za 1k$ - jak znajdzie chętnych to ich wygrana.
Ja tylko porównuję, że telefon w cenie połowy TOP lapka to przesada. Nie, nie jest to i jeszcze długo nie będzie "narzędzie" do pracy. To zwykły telefon. Drogie są w nim bajery a nie
Jesli ktos zarabia powiedzmy ponad 5k netto to dlaczego ma sobie nie kupic? Telefonu uzywa sie na codzien, nie tylko sie dzwoni czy smsuje, ale tez przeglada Internet i wlasnie foci.
Dobry kompakt z funkcja