Aktywne Wpisy

michal-panicz +50
źródło: temp_file118440627767015163
Pobierz
SzubiDubiDu +463
W robocie siedziałem w pokoju bab, ale to było nieszczęście, codziennie słuchać o ich dzieciakach, przepisach na ciasto i planach na wakacje. Też wypytywanka co u ciebie, a jak tam, a co ty taki nierozmowny? Ciekawe co mam mówić jak dzieci brak, kasy na wakacje brak a blacha na ciasto zerdzewiała 20 lat temu xD
Przesadzili mnie do pokoju gdzie 90% ludzi jest w delegacjach i siedzę z jednym gościem. Nazwijmy go
Przesadzili mnie do pokoju gdzie 90% ludzi jest w delegacjach i siedzę z jednym gościem. Nazwijmy go

iPhone to nie jest telefon na tak biedny rynek jak Polska, w USA doradca handlowy, programista, inżynier zarabia 100.000$ rocznie, średnia pensja to 3,800$ miesięcznie. Jak by mieli dostosować cenę do Polskich warunków to za 1200 PLN moglibyście kupić iPhone X a wtedy większość z was by się dała pokroić żeby go kupić i namioty rozbijalibyście tydzień temu. Nowy iPhone 8 za 800 PLN? Nikt by nie spojrzał na siaołi.
#apple #iphone #ekonomia
poszukajmy porónania: ten telefon kosztuje połowę najdroższych laptopów
@lubielizacosy: bo mieliśmy komunizm ale się odbijamy ( ͡° ͜ʖ ͡°) W mojej ocenie za max 10 lat (przy obecnym trendzie) będziemy dość blisko poziomu Niemiec
@wysprzeglik: wiem z autopsji, że posiadacze iPhone'ów, którzy uważają go za jakikolwiek znacznik statusu materialnego, jeżdżą samochodem tańszym, niż ich telefon. xD Także...
Nie oszukujmy się, telefon to żaden luksus (bynajmniej nie te najpopularniejsze).
@Zielonka_atakuje: może auto nie jest dla nich ważne? Pomyśl czasem..
@jestem_na_dworzu: w takim razie twoje zdanie jako nie klienta nie ma dla nikogo znaczenia ¯\_(ツ)_/¯
@Zielonka_atakuje: nie uważasz że generalizowanie nie jest dobrym rozwiązaniem? Z mojego punktu widzenia, wszyscy w moim korpo na średnim i wyższym szczeblu menedżerskim mają iphony. O czym to świadczy?
@Zielonka_atakuje: rozumiesz?
@wysprzeglik: że to twój punkt widzenia. Może zwracasz na nie więcej uwagi? Ludzie z natury odsiewają dużo informacji i przekłamują rzeczywistość. Dlatego nauka, statystyka i inne takie są trudnym tematem dla nas.
większość osób które znam i mają iphona mówią tak "fajnie się używa, bateria trochę słaba ale ogólnie jestem zadowolony"
natomiast osoby ktore maja siałomi, samsunga, htc na widok iphona reagują tak "ooo iphona ma nie popisuj sie masz taki drogi telefon dla lansu, starzy ci kupili? a rodzice