Wpis z mikrobloga

Prowadzę małe studio graficzno-programistyczne. Z rok temu opowiadałem mojemu synkowi lvl4 na czym polega moja praca żeby wiedział co powiedzieć w przedszkolu. Mały był wtedy na etapie zachwytu gierkami w smartfonie i jednocześnie resorakami, więc od razu mnie poprosił żebym mu zrobił taką grę że on robi sobie fotkę resoraka a potem tym resorakiem jeździ w grze (btw imo całkiem fajnie to sobie wymyślił jak na swój wiek).

Powiedziałem że oczywiście zrobimy gierkę myśląc że pysiek zapomni, ale skubany pamięta o tym doskonale i mniej więcej co miesiąc pyta kiedy będzie ta gra gotowa.

Zrobilibyśmy tą appkę, ale niestety nie ten poziom wiedzy/umiejętności/czasu żeby ogarnąć taki bądź co bądź duży projekt.

Dziś pomyślałem że może już taka appka na androida istnieje, więc może ktoś z Was wie coś na ten temat? Jest coś takiego?

Bo jak nie to młodziak jeszcze z pół roku mnie pomęczy i chyba rzeczywiście ogarniemy jakieś Unity i zrobimy taki projekt, w końcu czego się nie robi dla dzieci. :>

#dzieci #android #gry #appki #rodzice #unity #programowanie #gryandroid
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KorelacjaProkrastynacji: lvl4, dopiero nauczył się mówić. Wątpię czy w tym wieku to doceni z punktu widzenia o jakim piszesz.

Ale macie wszyscy rację, zrobię to. Już zacząłem czytać doce. W Unity jestem zielony, ale widzę że się da, trzeba tylko poświęcić kilka miesięcy.

Jeśli ktoś z Was wyraziłby gotowość do pomocy w momencie w którym będę miał problemy/pytania - to byłbym bardzo wdzięczny.

Na początek obsługa aparatu w komórce i
  • Odpowiedz
@uranik: trzymam kciuki! Swoją drogą nie ma nic gorszego niż niedotrzymane obietnice rodziców. Pamiętam jak mój ojciec obiecał mi konia (ewidentnie nie mając nigdy zamiaru zrealizować tego pomysłu) i to na zawsze podkopało moje zaufanie do niego. Miałam sześć lat i koń to była ważna sprawa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz