Aktywne Wpisy
P4ncak3 +171
#inflacja #ekonomia #pracbaza #korposwiat
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
źródło: 384dea2dd6391cafa9b8ac7372e28db6ac9764605c5c566f0d8184e7e92cbff6,w800
Pobierz
hellyea +312

Pytanie nr 1 - Przecież tam na początku jest przerywana linia, więc na niej można wyprzedzać, dalej jest ciągła i zakręt i od tamtego miejsca nie można, więc tak zadane pytanie ma dwie poprawne odpowiedzi...
Pytanie nr 2 - Czy w przypadku wypadku, w którym uczestniczę tylko ja obowiązują jakieś inne zasady, niż w kiedy w wypadku brała udział większa ilość pojazdów/osób? Bo zgodnie z definicją po wypadku nie wolno przestawiać samochodów, po kolizji owszem.
#prawojazdy #przepisydrogowe
źródło: comment_FUuJCxGd2c2qXbCJKTMudpAbgQQE9Idl.jpg
Pobierz1. Chodzi o znak ostrzegawczy.
2. Nie obowiązują inne zasady. W pytaniu masz konkretną sytuację i masz odpowiedzieć a nie dywagować, co jeśli będzie inaczej.
2. Tu masz rację. Jeśli jest wypadek, to znaczy, że w środku Twojego samochodu może być ciężko ranna osoba. Nie wolno ruszać pojazdu, a jedynie zabezpieczyć miejsce wypadku.
No tak, mam wyraźnie napisane, że jest wypadek, a podczas wypadku, nie można przestawiać pojazdów w nim uczestniczących do czasu przyjazdu policji.
A co do pierwszego pytania to się zgadzam, że się nie zmieszczę, ale pytanie brzmi, czy jest zakaz i jak dla mnie zakaz dopiero będzie. P------i są z tymi pytaniami i ich nieprecyzyjnością. ;/
Ja Cię rozumiem i się w pełni zgadzam, gdyby zdjęcie było tak, że samochód byłby dokładnie na wysokości znaku i linii ciągłej, a nie, że jest przed nim jeszcze kilka przerywanych pasów i to nawet nie ostrzegawczych.
Art. 44.1 podpunkt 3) niezwłocznie usunąć pojazd z miejsca wypadku, aby nie powodował zagrożenia lub tamowania ruchu, jeżeli nie ma zabitego lub rannego;
Dzięki! :)