Aktywne Wpisy

moll +159
Nie nadążam za cenami używanych książek... Cykl Expanse Coreya, 9-10 tomów, w zależności ile ktoś uzbierał to od 500 zł wzwyż, plus opłata dla olx, plus koszty wysyłki. Tymczasem komplet wszystkich 10 nowych, z księgarni, z darmową wysyłką, wychodzi poniżej 350zł xD
#ksiazki #takasytuacja
#ksiazki #takasytuacja

To_The_Moon +91

![[ang] Samsung nagrodził nabywców smart-lodówek reklamami](https://wykop.pl/cdn/c3397993/c7d7a92f682bae53a60a6ce92aad87ed8e8042bd5036dc6ff9211bb2901e03a0,q80.jpg)

Czy trzymać się spisu z orginalnej pasty?
1kg ryżu ok.3zł
1kg makaronu ok.2,5 zł
1kg kaszy jęczmiennej około 2 zł
6kg ziemniaków ok.8zł
2kg margarany ok 5 zł
150 bułek około 50zł
10 paczek Chochoszoków ok. 20
15 sosów do potraw jeden po około 50 groszy-około 7 zł, lub kilka sosów gotowych po ok.3 zł.
Faktycznie tak jak niektórzy pisali ta #dieta to same węgle. I drugie pytanie czy uważacie mireczki, że żeby zachować klimat pasty powinienem kupować tylko w #biedronka czy moge szukać innych miejsc do kupienia produktów spożywczych.
W orginalnej paście jest 6 kg ziemniaków za 8zł. Mysle, że przy dużym szczęściu za 8zł kupiłbym 16kg ziemniaków, widywałem po 50gr.
W każdym razie najważniejsze założenie - budżet 100zł na miesiąc i ten punkt jest święty i nie ulega zmianie.
@MojHonorToWiernosc: spokojnie, w obozach ludzie mieli dietę z obierek od ziemniaków i zgnitych resztek a potem żyli jeszcze 50 lat, ja też miałem okresy w życiu kiedy nie jadłem np tydzien czy dwa nic i to nie raz i dobrze sie czuje, na zdrowie nie narzekam wiec co to jest pojeść sobie chrupek, ziemniaków i ryżu przez miesiąc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie pamiętam ale chyba w łagrach dieta była mniej więcej od 300kcal minimalna aż do 1000kcal gdzie wyrabiali 120% normy xD Więc to dieta głodowa a co dopiero mówić przy ciężkiej pracy fizycznej. Składała się głównie z tłuszczów i wszelakich rzeczy co trafiło do
@rozowaswinia Tarczycę r--------ś brakiem zdrowych tłuszczy bo to one regulują hormony co w przypadku kobiet i ich damskich spraw (np. miesiączek) jest bardzo ważne.