Wpis z mikrobloga

@ntskj: została shackowana a furtka naprawiona.

Właśnie czytam wikileaks, CIA nie shackowalo zabezpieczeń, a napisało malware którym zaraza telefony i inne urządzenia mobilne.

PS
Wszystkie wasze windowsy obecnie maja wgrana furtkę dla CIA, oto prawdziwe oblicze darmowego
  • Odpowiedz
zrobią coś bezpieczniejszego i zarobią jeszcze większe kokosy

@gubiacy-rzeczy: Nie. nie zrobią. Nawet jak zrobią super uber bezpieczne. Przyjdą smutni panowie i albo ich przekupią albo "przekonają" do swoich racji.
I nie uwierzę, że przykładowo taki TrueCrypt nagle zniknął, bo tak... później było do tego doszywane jakieś teorie, ale nigdy nic nie było powiedziane/napisane jako pewnik.
  • Odpowiedz
@piop: właśnie też uruchamiam (nie potrzebuję go prawie w ogóle, ale chciałbym mieć możliwość aby mieć przy sobie kopię stacji roboczej, a chcę zaszyfrować cały dysk).
Już stwierdziłem, działa to strasznie wolno. Trzeba by USB3.0 + szyfrowanie całego pendriva. Bez szyfrowania jest tragedia, a z nim będzie masakra.... tylko, że mam USB2.0.
Po drugie, smutni panowie nie będą dyskutować za bardzo o takich kwestiach. To nie sąd, że potrzebować będą niepodważalnych
  • Odpowiedz