Wpis z mikrobloga

#wordpress #informatyka #internet #webdev

Mireczki, powiedzcie ile może mnie kosztować profesjonalna obsługa techniczna strony internetowej?
Mam swoją firmowa stronę z ogłoszeniami nieruchomości, które są zaciągane z mojego profilu na dużym portalu ogłoszeniowym. Chciałbym mieć pewność, że gdy coś nawali, ktoś mi to szybko naprawi i wszystko ogarnie, powiedzmy w ciągu 24 godzin.

Ile taka przyjemność może kosztować? Czy takie rzeczy się rozlicza godzinowo czy jakoś na abonament? No i lepiej zlecać to firmie czy jakimś freelencerom z oferii?
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kubiaczek: No na pewno nie z oferii.
Zależy, czy chcesz chłopa, do którego zadzwonisz jak coś się wywali, czy kogoś stale monitorującego i supportu 24h
  • Odpowiedz
@Kubiaczek: no różnice spore. Najlepiej by było zatrudnić kogoś. No ale to odwalamy. Więc ktoś, komu chce się supportować i postawi automaty. Ja bym jednorazowo wycenił na ~6k + indywidualnie od interwencji (z doświadczenia 100 - 1k zależnie od powagi sytuacji).

Doraźnie tak samo interwencja, ale sam pilnujesz
  • Odpowiedz
@Kubiaczek: Do takich rzeczy tylko firmy, chyba że nie zależy Ci że coś będzie się wlokło. Zależy ile godzin w tygodniu/miesiącu/roku przewidujesz na takie naprawy, im mniej tym bardziej prawdopodobne jest rozliczanie godzinowe, w przypadku gdy tych godzin regularnie jest sporo wtedy zwykle lepiej wyjdzie abonament.

Z taką firmą podpisujesz umowę na dostarczenie odpowiednich usług oraz czas naprawy (wiadomo że czasem nie wszystko da radę w 24h naprawić) i ewentualne
  • Odpowiedz
@npsr nie znam tego :) no spoko tak czy inaczej wydaje mi sie ze zwykle error log wszystkich exception robic i powiadomienia na maila ale to moje spojrzenie. Jak nabiore doswiadczenia pewnie n razy zmienie zdanie :)
  • Odpowiedz
@npsr no tak przeciez exception mozna zapisywac do pliku i wysylac na email przeciez nie chcialem wyplywac na prodkcji haha ;) swoja droga czytne sobie ocb w tym testowaniu bo tak mnie zaciekawilo ;)
  • Odpowiedz
@Kubiaczek: 500 netto / mc, przyjęcie zgłoszenia w max 1h, rozwiązanie do 24h, priorytet w wykonywaniu poprawek zależy od łącznej kwoty zobowiązania (im więcej na mc tym wyżej w kolejce).

Czy firma? Czy programista? To już zależy jak skomplikowana jest aplikacja, jeżeli jest to np. serwis SMS z obrazkami to wystarczy student z 1-2 lata doświadczenia w danej technologi i da radę. Jeżeli aplikacja zawierająca 5-10 zewnętrznych API itd. to
  • Odpowiedz