Wpis z mikrobloga

Przewodniczący Rady Mediów Narodowych dzisiaj w Trójce

O planach festiwalu Disco Polo w TVP:

Pokazywanie disco polo w TVP może sprawić, że ludzie będą negatywnie nastawieni do planu powszechnego pobierana abonamentu radiowo-telewizyjnego, co jest większym problemem niż niskie zaufanie społeczne do mediów publicznych. Bardziej martwiłbym się tym, jak media publiczne będą przekonywać, że warto płacić abonament. Moim zadaniem przekonywać trzeba przede wszystkim ofertą programową. Disco polo staje się ulubionym programem w TVP, przynajmniej z zapowiedzi. Trudno potem na tym tle namawiać ludzi do płacenia abonamentu - uważa.

Czytaj więcej na: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/krzysztof-czabanski-jacek-kurski-disco-polo-tvp-wosp-abonament-urzedy-skarbowe

Ponownie o akcjach z WOŚP z TVP: (10:38)

Dlaczego się kopać z koniem, zderzać się z wielką imprezą cieszącą się wielką popularnością. Nie podobało mi się, że telewizja publiczna ustawiła się na kontrze do tego. Można to było pokazywać w różny sposób: nie trzeba było współdziałać, ale trzeba było informować, pokazywać szlachetność ludzi, którzy działają w tej akcji, zbierając pieniądze. Próba ukrywania znaczków Orkiestry to jakieś posunięcia z innego świata, nie do zaakceptowania

I jeszcze napomniał o "prowokacji" programu "Studio Polska":(12:28)

Wielce niefortunna, szkodząca mediom publicznym, a zwłaszcza telewizji publicznej. I w tego rodzaju sprawach wystąpiłem z prośbą o wyjaśnienia, o pokazanie motywów, o cenę skutków itd. Dlatego że to są takie pozornie może czasem niezbyt ważne sprawy, jakiś element programu, ale one w swoich konsekwencjach mogą zaszkodzić TV publicznej i mogą obniżyć rangę tej telewizji...

Po czym redaktorka przerywa i zmienia temat. Po zadaniu pytania Czabański wraca do tematu:

Jeszcze dwa zdania w tamtym wątku - jakość programu w TV publicznej, a teraz dużo mówiliśmy o jakości, ona zdecyduje o tym jak ludzie odbiorą propozycje z abonamentem. Jeżeli ta oferta będzie taka przestrzelona, taka niedomyślona, z wpadkami, to nasza sytuacja przy abonamencie będzie o wiele gorsza.

Hmmm... Coraz głośniej mówi otwarcie o tym, że TVP #!$%@?ła w wielu aspektach. W okolicach lutego ma być audyt TVP po roku "działalności" Kurskiego. Mam nadzieje, że Czabański cały czas będzie zachowywać tyle obiektywizmu ile było w ostatnich paru dniach.

#tvpis #neuropa #polityka #media #rmn #discopolo #wosp
Goofas - Przewodniczący Rady Mediów Narodowych dzisiaj w Trójce

O planach festiwal...
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Najzajebistszy: Przedewszystkim jako jedyny z Pisowskich członków RMN wykazuje się obiektywizmem. Jakoś nie słyszałem żeby Lichocka czy Kruk wypowiadały się kiedykolwiek negatywnie o obecnej TVP.

Czabański i obiektywizm? Toż to następna odsłona ich wojenki.

@Andreth: Z tego co wiem to wojenka o media publiczne była pomiędzy Karnowskim a Sakiewiczem swego czasu. Ale gdzie tam Czabański by się pchał. Czabański za to że jest posłem dostaje hajs, dodatkowo za
  • Odpowiedz