Wpis z mikrobloga

Witam. Chcialem zakupic przewod lightning do ladowania #iphone . Czy ktos moze mi cos powiedziec o tych z allegro? Niby wszystkie oryginalne ale podejrzewam ze to jakies chinczyki. Skad najlepiej taki kabel kupic? Isc od razu do media markt lub ispot? Czekam na pomoc #apple #lightning #ios #kabel #ladowaniebaterii
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Korzeniowski: kupowałem kilka razy na allegro i nie polecam, rozlatują się te kable po tygodniu i trzeba kupować kolejne. Polecam się wybrać do iSpotu i kupic orginalny za jakieś 90 zł i mieć problem z głowy. Sam tak zrobiłem i od 2 lat działa elegancko ;D
  • Odpowiedz
@Korzeniowski: kupiłem "forever" tylko do powerbanka. Ogólnie, to powerbank daje 2.1A ale kabel to hamuje, bo iPhone sie dłużej ładuje niż na oryginalnym. Dałem 10zl, Wiec nie oczekiwałem cudow. I w sumie przyszedł jego czas, bo już sie wewnątrz złamał i nie zawsze styka. Ale to wina moja, bo często się zaginał w torbie.
  • Odpowiedz
@Korzeniowski: zawsze będę podejrzliwie podchodzil do kabli spoza ispota czy strony apple, a ten z zolti wygląda nie do odróżnienia od oryginału więc pewnie nim jest. Z aliexpress juz od 3$ zaczynają się porządne podróbki więc niczego nie mozna byc pewnym
  • Odpowiedz
@pieczywowewiadrze: czyli ten z zolti.pl nie musi byc oryginalny? Wczesniej mialem cellular line, 25 euro, metalowe wtyczki i kabel w oplocie. Wydawal sie solidny a mimo tego padl po 5 miesiacach. Przyznaje ze uzywalem go tez w samochodzie no ale bez przesady. Sam nie wiem co kupic teraz. Oryginalny powinien wytrzymac ten rok minimum.
  • Odpowiedz