Wpis z mikrobloga

Wszystkim mikrokoksom, którzy nie mają czasu na eksperymentowanie lub którym się po prostu nie chce, a którym znudziła się sucha kura polecam sosy Patak's. W Biedronce od poniedziałku 23.01 za 4.99 zł. Regularna cena w Tesco 6.99, a w Auchan 6.49 zł.

Bardzo przyzwoity skład w porównaniu do innych gotowych sosów, gdzie bazą jest zazwyczaj cukier, tudzież syrop glukozowo-fruktozowy. Źródłem tłuszczu jest tutaj mleczko kokosowe. Cukier pojawia się w większości, ale nie na pierwszym miejscu w składzie, co odbija się na przyzwoitych makrosach. Wszystkie doskonale komponują się z kurczakiem i ryżem, podczas gdy większość gotowych sosów dedykowana jest makaronom.

#mikrokoksydeals #mikrokoksy #dieta #biedronka
borowa90 - Wszystkim mikrokoksom, którzy nie mają czasu na eksperymentowanie lub któr...

źródło: comment_LxO45SLuOj7y29gvihS3Ga7vtBxvUgq9.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ustrojstwo: Gdzie kupujesz jakieś do ryżu? Ostatnio wypróbowałem dwa do makaronu i rzeczywiście były smaczne, ale właśnie w marketach na ogół gotowe sosy w 95% nadają się do makaronu wyłącznie.
  • Odpowiedz
@Ustrojstwo: @Madlen_: No słodko-kwaśny jest super, ale ma 19g węgli / 100g, z tego pewnie grubo ponad 90% to cukry proste, dodajmy do tego combo cukier + syrop glukozowo-fruktozowy, więc makrosy są mocno średnie, zwłaszcza jak wrzucasz do obiadu od razu 300g sosu.
  • Odpowiedz
O wiele lepsze niz to co oferuje lidl w "tygodniu azjatyckim".

@PurpleHaze: Co ciekawe, Pataksy odkryłem właśnie w Lidlu na jakimś tygodniu azjatyckim. W tym tygodniu szukałem ich u nich i niestety na próżno.
  • Odpowiedz
@borowa90: Kupowałem je w biedrze na tygodniu indyjskim, potem poszedlem do restauracji indyjskiej. Teraz mam dylemat, czy one sa takie dobre czy moja restauracja robi jedzenie z tych sloiczkow.
  • Odpowiedz
@borowa90: ta Tikka Masala + trzy woreczki ryzu + indyk 500g + papryka,kalafior, 2 cebule + przyprawy wedle gustu
Stykło mi na trzy dni (a porcjowałem szczodrze) i szczerze polecam.
W Tesco w #uk też teraz promocja że ten sosik po funta za słoik.
  • Odpowiedz