Wpis z mikrobloga

@Wychwalany: jeżeli masz jakiegoś znajomego w okolicy, który prowadzi zakwas to możesz ewentualnie rozmnożyć od niego. Ja od miesiąca trzymam zakwas, odświeżam go raz w tygodniu i nie mam czasu upiec - nawet na święta się nie wyrobiłem... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
jeżeli masz jakiegoś znajomego w okolicy, który prowadzi zakwas


@geuze: Panie, ja jestem z Wrocławia. Tu wszyscy jedzą g... z Lidla, Biedronki, a najpopularniejsza lokalna piekarnia, która robi na masową skalę chleb nienadający się do jedzenia już na drugi dzień, uważana jest za coś wspaniałego. Muszę zacząć wszystko sam od zera.

@tptak: @dyniel: dzięki, poczytam to później, bo teraz dostaję ślinotoku, gdy patrze na zdjęcia ( ͡° ͜
@Wychwalany: zakwas to tydzień-dwa i masz. Poza tym kilka lat temu słyszałem o jakiejś piekarni we Wrocku właśnie, gdzie kilku wytatuowanych kolesi robi oldskulowy chleb. Nie mam namiarów, ale popytaj, poszukaj, może ich znajdziesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)