Aktywne Wpisy

CrokusYounghand +132
Serio zawsze mnie zastanawiają ludzie kupujący całe zgrzewki wody butelkowanej, szczególnie w Warszawie, gdzie kranówka jest bardzo dobra. No i przy dostępności tanich i dobrych filtrów. Taki jeden filtr dafi na to oszczędność pewnie kilkuset złotych na wodę. A saturatory wcale nie są jakoś specjalnie droższe. Polak po prostu lubi przepłacać i cierpieć.
#takaprawda #przemysleniazdupy
#takaprawda #przemysleniazdupy
źródło: temp_file3796236024490569566
Pobierz
kamil-tumuletz +88
#antykapitalizm #pracait #programowanie #kolchoz #pracbaza
Jak mit „wolnego rynku”
przenosi się na klasę średnią-wannabe.
„kuce 15k na B2B” naprawdę wierzą, że złapali Pana Boga za nogi, bo zderzyli się z prostym faktem: rynek IT w Polsce przez dekadę dawał wysokie stawki, więc można było sobie wmówić, że to czysta zasługa „inwestowania w siebie”. A realia są takie, że:
-
Jak mit „wolnego rynku”
przenosi się na klasę średnią-wannabe.
„kuce 15k na B2B” naprawdę wierzą, że złapali Pana Boga za nogi, bo zderzyli się z prostym faktem: rynek IT w Polsce przez dekadę dawał wysokie stawki, więc można było sobie wmówić, że to czysta zasługa „inwestowania w siebie”. A realia są takie, że:
-

Pytanie zielonka niezorientowanego w temacie. Możecie powiedzieć na jakich zasadach działa ranking? Bo z pewnością nie ma związku z aktywnością. Przez ostatni tydzień spadłem o kilkaset miejsc w rankingu nie robiąc nic szczególnego i nic innego niż przez ostatnie 1.5 roku może z wyjątkiem rozsyłania technicznych linków na priv zamiast na mikro i pretensji o blokowanie znalezisk. Jaki jest sens rankingu skoro nikt z użytkowników nie wie jak działa, a nie chcecie się tą tajemną wiedzą podzielić? Rozumiem, że jest to jakiś ranking prywatnych sympatii.
#administracja #moderacja #wykop #ranking #pytanie #bordo #gorzkiezale
źródło: comment_sK3cxalQSPWrOKbAuWmgzDdwmMiqYTdv.jpg
PobierzNaprawdę wiele osób wie jak działa ranking, a sporo można dowiedzieć się z FAQ
Wlicza, czyli z definicji nie oznacza że jest to jedyny czynnik.
Ocena za znaleziska z 3 m-cy jest taka że >50% z nich wylądowało na głównej. A z całą pewnością nie zmieniła się przez ostatni tydzień.
@PyraPrzeznaczenia pyrka dlaczego zawsze jak coś dodam na wykopalisko to spadam?
Pyra zlituj się i miej szacunek dla ludzkiego intelektu.
Popatrz na staty moje i
A cała suma akcji jest zliczana od momentu założenia konta, a do rankingu wliczają się tylko ostatnie 3 miesiące.
Tajemnik, blisko mnie , 3 znaleziska przez 3 miesiące, ostatni koment 21 m-cy temu, wpisów na micro ZERO, społeczność JEDEN
http://www.wykop.pl/ludzie/dodane/tajemnik/
Magdalena2010 nade mną
http://www.wykop.pl/ludzie/dodane/madalena2010/
10 znalezisk przez 3 m-ce z czego 5 na głównej, komentarzy ZERO, wpisów na mikro ZERO, społeczność JEDEN, wykopane 15( ja czasami więcej wykopuje dziennie) , staż ten sam
Ranking przelicza się automatycznie, nikt go własnoręcznie nie ustawia.
W takim razie podaj mi algorytm przeliczania, bo kto mnie wykopuje i w jakich ilościach to ja świetnie wiem i widzę.
Ba nawet mam statystyki zakopów danych użytkowników których na wykopie normalnie nie widać. Przodownicy to PanBoo, Lagg i paru innych.
Tylko nie mów, że nie znasz algo bo to oznacza, że nie znasz zasad rankingu.
Część zasad rankingu jest znana i już napisałam Ci o nich, więc chyba jednak je znam. A w algorytmie jest uwzględniona waga poszczególnych głosów zależna od koloru nicka, powodu zakopu i pewnie od jeszcze jakichś rzeczy, ale tego algorytmu nikt nie udostępniał, więc na ten temat wiadomo tylko
Czyli tak jak napisałem w powyższym wpisie. Czeski
@HaHard: Z całością się zgadzam albo prawie zgadzam, ale nie z tym, co dałam w cytat :p Tak było kiedyś, ale jakieś 2 lata temu zmienili to i teraz staż nie ma wpływu na ranking.
@a__s: napisała w tym wpisie: