Wpis z mikrobloga

@m__b @a__s
Pytanie zielonka niezorientowanego w temacie. Możecie powiedzieć na jakich zasadach działa ranking? Bo z pewnością nie ma związku z aktywnością. Przez ostatni tydzień spadłem o kilkaset miejsc w rankingu nie robiąc nic szczególnego i nic innego niż przez ostatnie 1.5 roku może z wyjątkiem rozsyłania technicznych linków na priv zamiast na mikro i pretensji o blokowanie znalezisk. Jaki jest sens rankingu skoro nikt z użytkowników nie wie jak działa, a nie chcecie się tą tajemną wiedzą podzielić? Rozumiem, że jest to jakiś ranking prywatnych sympatii.

#administracja #moderacja #wykop #ranking #pytanie #bordo #gorzkiezale
zielonek1000 - @m_b @a_s 
Pytanie zielonka niezorientowanego w temacie. Możecie powi...

źródło: comment_sK3cxalQSPWrOKbAuWmgzDdwmMiqYTdv.jpg

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WuDwaKa: @farmerjanek: @HaHard: @PyraPrzeznaczenia:
- Panie prezesie. Jakie czynniki odpowiadają za wyniki tabeli biegu na 100 metrów mężczyzn w tym sezonie?
- Nooo, wie Pan... wiele czynników ma znaczenie, prędkość biegających, pogoda, stan zdrowia biegających, dynamika wybicia, ilość wypitej wódki na imprezie, sprawność fotokomórki...
- Rozumiem, ale koniec końców kolejność od góry to najlepsze czasy dotarcia do mety prawda?
- No wie Pan, dla
zielonek1000 - @WuDwaKa: @farmerjanek: @HaHard: @PyraPrzeznaczenia: 
- Panie prezesi...

źródło: comment_9ltWU3egdlxQM9BknsjsfyY6JAlwzYan.gif

Pobierz
  • Odpowiedz
@darosoldier:
Uuu no to raj dla botów i multikont. To by wiele tłumaczyło. Wiem, że na wykopie są ludzie totalnie zakopywani przez konkretne osoby/grupy niezależnie od znalezisk, zapewne podobnie będzie ze zgłaszaniem.
Tak czy siak, chyba możemy być zgodni co do jednego. Ranking nie ma nic wspólnego z rankingiem.
:)
  • Odpowiedz
@zielonek1000: Sam nie wiem czemu np. Wudwuka jest drugi mimo iż sporo znalezisk na głównej mu ląduje i to z dużo ilośćią wykopów niekiedy przekraczającą 1000 wykopów Przodownikowi już tak dobrze nie idzie ( bez obrazy panie hahard). Może autorskie tagi czy duża ilość czasu tu spędzona bardziej się liczy ciężko powiedzieć.
  • Odpowiedz
@darosoldier:
U Was tam w top10 to już w ogóle masakra musi być przy tak wysokiej i rozległej aktywności, a skoro algo ma kilkaset parametrów w tym zapewne kilka random no to już w ogóle. To co mnie dziwi to fakt że ludzie z top1000 potrafią lecieć po kilkaset czy kilka tysięcy miejsc w kilka-kilkanaście dni a inni podskoczyć nie zmieniając aktywności. Ja siedzę na wypoku cały czas i spadłem
  • Odpowiedz
@darosoldier: może dlatego, że ja w zasadzie z nikim się nie ścigam. Robię to co robiłbym i bez Wykopu, tyle że jakiś czas temu wpadłem na pomysł, iż będę dzielił się z innymi ludźmi, tym co wiem oraz materiałami, które sam na co dzień czytam. Chociaż ostatnio nie mam ochoty na pisanie dłuższych wypowiedz, ale wena pewnie kiedyś wróci. Nie wiem w jaki sposób klasyfikowani i oceniani są użytkownicy, być
  • Odpowiedz
@HaHard: ja cię w żadnym wypadku nie krytykuje cię czy coś mi też nie zależy na rankingu. Tylko sam jestem ciekaw jak to działa czemu niektórzy się mało udzielają a są wysoko i na odwrót.
  • Odpowiedz
@zielonek1000: zrobił ale patrząc ile mu wchodziło na główną z iloma wykopami to myślałem że z miesiąc by musiało go nie być by spadł. Jemu po parę znalezisk dziennie wchodziło i nadal wchodzi a to rzadkość
  • Odpowiedz
@darosoldier:
Pan prezes ranking jest wrażliwy na przerwy w aktywności. I powiem szczerze że wyjątkowo wrażliwy. Znaleziska na głównej to bajer. Kiedyś weszły mi 3 znal. i 4 z mikro na główną w kilka godzin i spadłem wtedy w dół.
To już ważniejsza jest po mojemu aktywność w wykopalisku. Z tym że nie mam pewności.
  • Odpowiedz
@zielonek1000:

ale o ile pamiętam @WuDwaKazpadł z przodownika chwilę po

tak było, tyle że miało to miejsce jakieś dwa lub trzy miesiące temu. Ja także nie jestem aktywny codziennie, chociażby dzisiaj dopiero przed godziną usiadłem do komputera, wcześniej dodałem kilka znalezisk korzystając z telefonu. W każdym razie chyba nie jest to kwestia krótkiej przerwy, sam miałem blisko półroczną przerwę, a jeszcze po 3 miesiącach zupełnego wyłączenia aktywności
  • Odpowiedz
@rybak_fischermann: @WuDwaKa odniosłem wrażenie, że cała nasza trójka ma w sobie więcej spokoju niż pozostała część użytkowników aspirujących do podium strony ze śmiesznymi obrazkami ( ͡° ͜ʖ ͡°) . Stresować się grą o złote kalesony? Ciekawa przypadłość ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz