Wpis z mikrobloga

Czy macie sprawdzone przepisy na szybki chleb? Przyda się dla różnorodności. Ja dziś zrobiłem coś takiego.

https://breadcentric.com/2016/10/27/basic-kids-bread-podstawowy-chleb-dla-dzieci/
Przy okazji mam dylemat. Z jednej strony chciałbym promować tego bloga, z drugiej nie chciałbym żeby wyszło, że jestem tu tylko po to. Czy macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Co jest w dobrym smaku, a co już przesadą?

#chleb #chlebdomowy #dasbrot #bojowkapiekarska
tptak - Czy macie sprawdzone przepisy na szybki chleb? Przyda się dla różnorodności. ...

źródło: comment_uZem4giURYpRz8FCGmixwZPRBuBwTjZH.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonim1133: Obowiązkowo poproś o przepis, z wdzięczności upiekę chałkę.
Jest też soda, ale boję się trochę na niej piec. Słyszałem że łatwo zepsuć.
  • Odpowiedz
@tptak: ja sie tylko doczepie jak juz piszesz I poczatkujacy maja korzstac to nie pisz:
350 g mąki pełnoziarnistej
150 g mąki chlebowej

tylko konkretnie napisz rodzaj zboza I typ, np pszenna razowa badz zytnia 2000
ja pieke sporo ale mi maka pelnoziarnista bez odniesienia czy pszenna czy
  • Odpowiedz
@wykopowy_brukselek: w UK nie ma typów, nawet nie wiem jak go zakwalifikować. Kupujesz plain, strong, wholemeal strong, light rye, dark rye (względnie wholemeal rye). Gdyby nie to, podałbym typy, a tak to nie wiem. Ale ziarno powinienem wymienić, masz rację.
  • Odpowiedz
@tptak: no to olac typy:) chlebowa bedzie zwykla jasna pszenna albo 720 zytnia:)
ja w belgii tez nie mam typow, ale make sprowadzaja mi kumple jezdzacy autem do Polski co jakis czas
tzn make zytnia 720 bo pszennej tu pod dostatkiem (a poza tym mam kupe pszenicy I zyta w piwnicy by robic sobie obie te maki 2000)
  • Odpowiedz
@tptak: jak będziesz pisał regularnie artykuły to blog będzie stawał się coraz bardziej popularny. Możesz też poreklamować się na facebooku. Nie wiem czy dwujęzyczny blog jest dobrym pomysłem i nie lepiej skupić się tylko na polskim. Ja mam jednego bloga (na zupełnie inny temat) i jest na nim coraz większy ruch mimo, że dawno nie dodawałem nowych artykułów, ale mój fanpage jest bardziej aktywny i przyciąga więcej ludzi, przez to
  • Odpowiedz