Wpis z mikrobloga

https://9to5mac.com/2016/10/17/new-macbook-pro-release-date-and-announcement/
W nowych Macbookach Pro zrezygnują z genialnego, bezpiecznego MagSafe'a na rzecz USB-C, które to porty mają zastąpić nie tylko gniazdo zasilania, ale też inne porty USB 3.0.
Zabierają normalne gniazdo zasilania, zabierają normalne porty, wstawiają (jak wynika ze wszystkich zdjęć) gorszą klawiaturę z MB12'... eh, szkoda szczempić ryja.
#apple #macbook #macbookpro #gorzkiezale
  • 7
@advert: ja #!$%@?, czekam na to tyle i chyba zostane przy starym. Bez magsafe rozpieprzylbym komputer juz ze sto razy. Do tego klawiatura z mb12 ma tak maly skok, ze czulbym sie jak piszac na ipadzie.
@advert: Jeżeli na prawdę tak zrobią to strzelą sobie w stopę tracąc tych użytkowników "pro". Dla mnie pro oznacza możliwości nie tylko same mocniejsze bebechy. Dlatego wybrałem model z 2012, a nie retinę bo ilość portów w retinie już jest ograniczona. Jak z nowego Pro zrobią drugiego MB12' z jednym portem USB-C to już kompletnie przestanę kumać co wg nich oznacza Pro.
genialnego, bezpiecznego

@advert: MagSafe to najcześciej awaryjny "element" Macbook'ów. Pękające i przecierająca się izolacja to zmora każdego mi znanego użytkownika tych komputerów. Sama metalowa końcówka, która jest nienaprawialna przy zwijaniu potrafi narobić ogromnych szkód. Wszystkie moje zarysowania na komputerze powstały właśnie w kontakcie z wtyczką magsafe a nawet raz ucierpiał znacznie mój ekran. Średnio co półtora roku musze wymieniać cały kabel w tym zasilaczu i tak od 4 lat.