Posiadanie tico powinno być zakazane. Jakikolwiek wypadek w tico, to pewne obrażenia, jak nie śmierć, nie bez przesady mówi się na to "trumienka na kółkach". Kilkanaście lat temu kolega uderzył w nowiutkie tico, zagapił się i delikatnie najechał w mieście na tył tego gówna, no zdarza się. Zazwyczaj w takich przypadkach są jakieś małe wgniecenia, najczęściej nawet nie, tymczasem tamte nowiutkie tico poszło do kasacji - drzwi nie domykały się, pogięta płyta itd. Pech był taki, że akurat koledze wyszło ubezpieczenie i musiał zapłacić 13 tys. zł za ten śmieć na kółkach, a jak na owe czasy, to był naprawdę niemały piniondz.
Na zdjęciu przykład standardowego wypadku tico, przy zderzeniu z kołdrą.
@pogop: Ciekawe tylko na co zdadzą ci się te niesprawdzone w testach pasy ( ͡°ʖ̯͡°) @marchewkowy: Pewnie z tego samego powodu, z którego dostało warunkową homologację w Polsce.
@marchewkowy: e tam, i w Polsce, i w całej Europie było dopuszczone warunkowo (inna sprawa, że na Zachodzie w sprzedaży było Suzuki Alto, a nie Tico). Powód to sztywna kolumna kierownicza, w młodszych egzemplarzach, m.in. tych z FSO, była już normalna, łamana.
@pogop W takim samochodzie zginęli moi znajomi, którzy mieszkali po drugiej stronie ulicy. Tego samego dnia jeszcze z nimi gadałem, a kilka godzin później już ich nie było... Osierocili córkę.
@oficer-prowadzacy: @pogop: Edit: dewoo nie musiało nikomu smarować u nas były robione ich samochody, więc by się wycofali gdybyśmy tica nie zaakceptowali
@pogop: potwierdzam, gardzę tico, do jazdy po mieście spoko, ale poza nim to jedna wielka porażka. Ojciec ma i zawsze mnie coś trafia jak muszę nim jechać.
@lubielizacosy: Miałem wypadek w seicento, ono poszło do kasacji a seat w ktorego wjechalismy stracił lampe i miał porysowany zderzak. Ogolnie nie polecam ( ͡°ʖ̯͡°)
@pogop: Dlatego te minimum ~2 tony to rozsadny start tego w czym moge wozic Zone i Dzieci. Ostatnio we mnie gosc wjechal na czerwonym i jakbym w innym aucie siedzial to by roznie moglo byc.
Na zdjęciu przykład standardowego wypadku tico, przy zderzeniu z kołdrą.
#oswiadczenie #tico #daewoo #samochody #motoryzacja
źródło: comment_tAmZvUwus9kJqu0cMMphks9d0cYWHQfm.jpg
Pobierz@Inguz: Pierwsze lepsze zdjęcie z allegro, link http://allegro.pl/fiat-cinquecento-700-i6501084202.html#
źródło: comment_LeF3OT6JWGxDcgv9d7wKbA9pm67Pqz2n.jpg
Pobierz@marchewkowy: Pewnie z tego samego powodu, z którego dostało warunkową homologację w Polsce.
@pogop: Co za pech...
Niech się cieszy że nikt w zasięgu zgniecenia nie siedział.
http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3656422,smiertelny-wypadek-na-ul-strykowskiej-tico-zderzylo-sie-z-autokarem,1,id,t,so.html
Ojciec ma i zawsze mnie coś trafia jak muszę nim jechać.
@pogop: bez zagłówków to i tak (nie)obecność pasów nie ma większego znaczenia.
Kumpel ma cienko i nie ma z tyłu pasów, bo fabrycznie po prostu ich tam nie było.