Wpis z mikrobloga

Posiadanie tico powinno być zakazane. Jakikolwiek wypadek w tico, to pewne obrażenia, jak nie śmierć, nie bez przesady mówi się na to "trumienka na kółkach". Kilkanaście lat temu kolega uderzył w nowiutkie tico, zagapił się i delikatnie najechał w mieście na tył tego gówna, no zdarza się. Zazwyczaj w takich przypadkach są jakieś małe wgniecenia, najczęściej nawet nie, tymczasem tamte nowiutkie tico poszło do kasacji - drzwi nie domykały się, pogięta płyta itd. Pech był taki, że akurat koledze wyszło ubezpieczenie i musiał zapłacić 13 tys. zł za ten śmieć na kółkach, a jak na owe czasy, to był naprawdę niemały piniondz.

Na zdjęciu przykład standardowego wypadku tico, przy zderzeniu z kołdrą.

#oswiadczenie #tico #daewoo #samochody #motoryzacja
pogop - Posiadanie tico powinno być zakazane. Jakikolwiek wypadek w tico, to pewne ob...

źródło: comment_tAmZvUwus9kJqu0cMMphks9d0cYWHQfm.jpg

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@pogop jeszcze raz napiszę. Gdy tico i seicento królowały na szosach kupno auta zza zachodniej granicy nie było tak tanie i łatwe. Dziś już przecież prawie nikt tym nie jeździ. Częściej maluchy spotykam.
  • Odpowiedz
Pech był taki, że akurat koledze wyszło ubezpieczenie

@pogop: możesz rozwinąć? Okres ubezpieczenia musi być ciągły - jeśli jest inaczej płaci się duże kary. a w przypadku wypadku to już w ogóle...
  • Odpowiedz
@lubielizacosy: aa tam,kupiłem garażowanego cinquecento (igła) z 10k przebiegu na czarnych tablicach jeszcze,i tu uwaga (serwisowany w aso) za 1200zł
3 lata jezdze i jeszcze nie włożyłem złotówki w te auto,olej raz zmieniałem.
fakt pasów nawet nie zapinam,każda stłuczka powyzej 30 km/h to śmierć ()
  • Odpowiedz