Aktywne Wpisy
Guadalajara +170
W końcu się zdecydowałam i kupiłem mieszkanie :) co prawda w Katowicach a nie w Krakowie (jak wcześniej zakładałem), ale udało się sporo urwać od ceny ofertowej, warto dzwonić i negocjować aż ktoś spuści z ceny. Fajna lokalizacja zaraz przy Trzech Stawach, będzie gdzie z pieskiem na spacery chodzić. Pracuję zdalnie, więc wolałem już osiedlić się w Kato niż kredytować się dużo więcej, a połączenia do Krakowa też są dobre. Wreszcie na
Beznazwyy +195
Sprawność mechaniczna silników spalinowych w peaku dochodzi do 90%.
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który

Na zdjęciu przykład standardowego wypadku tico, przy zderzeniu z kołdrą.
#oswiadczenie #tico #daewoo #samochody #motoryzacja
źródło: comment_tAmZvUwus9kJqu0cMMphks9d0cYWHQfm.jpg
Pobierz@TymRazemNieBedeBordo: zróbcie rodzinną ściepę, sprzedajcie tico i kupcie coś bezpieczniejszego. Już nawet za 2 tys. zł można kupić znacznie, ale to znacznie bezpieczniejsze auta, a za 5-6 tys. to już w ogóle wypasy (a za 300 tys. to #pdk ;))).
Jazda tico ma rację bytu tylko w sytuacji, gdy nic nie jeździ innego po drogach. Inaczej śmierć
@kasu: święte słowa! Gdyby wszyscy kierowcy przyswoiliby twoją radę, to momentalnie zlikwidowalilibyśmy problem wypadków drogowych! Gratuluję tak przemyślanej rady!
Bo wtedy się nie kupuje, albo po
@tellet: @jonzi: @sailor_73:
Sprawdziłem sobie. Średnia cena Tico na otomoto, to 1500 zł. Na obrazku samochody, które można za ten piniondz dostać. Każdy z nich jest niebo lepszy od tikacza. Megane do tego pewnie ma poduszki powietrzne o innych motywikach nawet nie wspominając.
źródło: comment_BggrmrDLUwq26Nk3xVNAtwbTRBuYkAGh.jpg
Pobierz